Et defensivt Orkla kjempet lenge godt mot Levanger

24/05/2023

C70950B7 C408 426F 9467 9B8F9562C987

Orkla FK tok seg videre til den første ordinære runden i NM etter to kvalifiseringsrunder mot KIL/Hemne og Tiller. Den siste kampen mot Tiller ble veldig spennende, og Orkla avgjorde på straffespark. Det er alltid spennende å følge med på oppsettet for de første NM-rundene. I fjor kom Orkla også inn i første runde. Da kom OBOS-laget Stjørdals-Blink til Orkla Sparebank stadion. I år ventet ny tøff motstand for Jon Pelu og hans unge mannskap. Onsdag kveld kom Levanger på besøk. Levanger hadde en sterk sesong i Post Nord-ligaen i 2022. I år har laget ambisjoner om å hevde seg helt i toppen i 2. divisjon. Levanger har innledet seriesesongen med seks strake seire!

D58EED0F CB63 4E5F B454 7AACBCA20CA1
Orkla gikk ut i en mer defensiv formasjon enn tidligere i sesongen. Hjemmelaget startet med en 5-4-1 formasjon for å demme opp mot den offensive slagkraften til Levanger. Victor Wisløff var trekt ned mellom midtstopperne Emil Eker Haugen og Matias Tørset Bjørnbeth.

D594FF38 1897 4455 A2A6 C549792D8D58
Orkla fikk en bra start på kampen. Laget lå kompakt inne på egen halvdel, og Levanger kom ikke til sjanser i innledningen. Bortelaget tok likevel ledelsen etter ni minutter. En andreball etter dødball havnet ute ved 16-meteren. Theo Aksnes Olsen satte ballen høyt i mål.

E59455C3 D470 48C3 919D FB29C77F7E7B
Scoringen endret ikke kampplanen til Orkla. Levanger hadde mye ball, og Orkla lå lavt. OFK kom ikke til mange muligheter offensivt. Det nærmeste Orkla kom var en chip fra Martin Hoff Harsvik som endte bak målet til Levanger. Bortelaget økte til 0-2 etter 34 minutter. Igjen var det en andreball som havnet i bena til en Levangerspiller. Preben Asp scoret for Levanger. Pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion var 0-2. Orklaspillerne jobbet godt og strukturen i laget var god. Likevel var det en fortjent ledelse til serielederen i Post Nord - ligaen.

3551FDFC 87CE 41D3 8509 BAA345A16139
Den andre omgangen startet som den første med press fra Levanger. Etter 51 minutter økte LFK til 0-3. Et innlegg inn bak stopperne til Orkla ble ikke fanget opp. Preben Asp headet inn sitt andre for dagen.

19195E4D ED21 4F01 BA3C B37BEF391623
Preben Asp var frampå nok en gang etter 67 minutter, da han satte et straffespark trygt i mål. Kampen var avgjort. For Orkla handlet det nå om arbeidsmoral og innsats mot slutten av kampen. Levanger scoret på en ny heading etter 70 minutter. Midtstopper Håvard Lorentsen satte ballen i det åpne målet bak Orklas keeper Erik Hansen Meidal. Det ble ingen flere mål. Levanger kom seg trygt videre til andre runde med 0-5.

8A39D3CF 6AA8 4037 96EF 03D4784846FA

Perioden framover blir viktig for Orkla. Nå kommer seriekampene mot de andre lagene på nedre halvdel av tabellen i Norsk Tipping - ligaen. Allerede mandag 29. mai kommer Tiller til Orkla Sparebank stadion. Kampstart 2. pinsedag er klokka 15.00. Møt opp og støtt laget. Orkla jakter årets første seier!