Endelig kom seieren for Orkla!

26/09/2022

Orkla kvinner var på jakt etter høstens første seier da Vuku kom på besøk mandag kveld. Orkla har vært uten seier siden disse to lagene møttes i slutten av mai. I løpet av høsten har laget til Ole Johan Helland ledet flere kamper, men sluppet inn mål mot slutten. For to uker siden ble det 2-2 borte mot Verdal, i en kamp der Verdal utlignet i løpet av kampens fem siste minutter. Sist uke tapte Orkla mot Gimse, en kamp de burde ha vunnet for å ha håp om spill i Adressa-ligaen også neste sesong. Nå skal mye gå Orklas vei dersom laget skal holde seg i den trønderske 3. divisjonen. For Vuku er det bare å tenke på neste sesong. Vuku ligger sist på tabellen, og rykker garantert ned til 4. divisjon. Orkla var definitivt på jakt etter vinnerfølelsen i mandagens kamp på Orkla Sparebank stadion.

9A86F461 6BB6 4F6E A14E 36032A1CBD71
Kampstart er klokka 20.00.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser fra Orkla -Vuku 26. september ser du her.

9A91BC10 860B 4339 95D7 EA7635A8DEDE
Kampen startet med upresist spill fra Orkla. Etter hvert fikk hjemmelaget bedre grep på banespillet. Orkla gikk opp til 1-0 etter ni minutter. Et innlegg fra Tiril Fagerholt Bakke på høyresiden endte hos toppscorer Lovise Ramvik Berg. Berg kom til avslutning, men skuddet ble avverget. På returen var Ronja Meistad, som satte ballen trygt i mål. Få minutter senere økte Orkla til 2-0. Line Hoel Fossmo dro seg inn i feltet på flott vis. Hun fikk sendt ballen til Lovise Ramvik Berg som scoret. 3-0 kom etter knappe halvtimen. Et innlegg fra venstre endte på hodet til Elisabeth Forren. Forren styrte ballen i målet bak Vuku sin keeper.

D74BEE69 7632 4B00 8E28 47D843847C8B

Kaptein Synnøve Mjør Wingan økte til 4-0 etter 40 minutter da hun plukket ned en ball i feltet etter corner. Orkla kvinner gikk til pause med en trygg ledelse.

0896AF6A 7BF1 4AE4 A682 BC6D4D878CA6
Orkla gikk rett i angrep i andre omgang. Innen minuttet var spilt scoret innbytter Mari Lian. Etter 57 minutter satte Line Hoel Fossmo inn 6-0 etter et godt forarbeid av Lian på venstrekanten. Fossmo dundret ballen i nettaket. Mari Lian scoret sitt andre for kvelden etter 60 minutter. Skuddet fra Lian med høyrefoten gikk stang inn. Lovise Ramvik Berg tuppet inn 8-0 etter 62 minutter. Vuku reduserte til 8-1 på straffe etter 67 minutter.

639036D3 9513 49FE A88E F2353E700D84
Selv om kampen naturlig nok var avgjort fikk Vuku komme mer med utover omgangen. Orkla var ukonsentrerte i pasningsspillet, og passive i presspillet. Likevel hadde hjemmelaget god kontroll.

Orkla fikk en etterlengtet seier i 3. divisjon. Laget skapte mye offensivt, og midtstopperne Synnøve Mjør Wingan og Astrid Larssen Volden styrte det defensive spillet i laget. Kampen endte 8-1.

Neste uke spiller Orkla kvinner borte mot Malvik, et lag som ligger godt plassert på øvre halvdel av tabellen. Oversikt over sesongavslutningen og tabellen i Adressa-ligaen ser du på NFF sine sider.

Neste hjemmekamp for Orkla kvinner spilles på Orkla Sparebank stadion mandag 10. oktober. Da kommer Utleira på besøk.