En solid førsteomgang holdt for Orkla

31/08/2023

Orkla har vunnet samtlige 14 seriekamper i Adressa-ligaen 4. divisjon denne sesongen, og kvinnelaget vårt ligger godt an til å vinne sin avdeling og dermed få spille kvalifisering om opprykk til 3. divisjon senere i høst. Torsdag kveld var det kamp mot Ranheim 2 på Orkla Sparebank stadion. Orkla vant bortekampen i vår med bare 0-1, så dette kunne bli en jevn og spennende kamp mot rekruttene til Ranheim. Torsdagens bortelag er også et av de lagene som i teorien kan ta igjen Orkla på tabellen. Ranheim 2 er riktignok ikke aktuelle for opprykk, ettersom førstelaget allerede spiller i 3. divisjon. Mye skal med andre ord gå galt om det ikke blir opprykkskvalifisering for Orklas kvinnelag.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

30F1792D 0FF7 42BF B109 F78D49E9D038

Orkla spilte en god førsteomgang i forrige hjemmekamp mot Selbu. Det samme gjorde OFK i torsdagens kamp mot Ranheim 2. Allerede etter tre minutter tok hjemmelaget ledelsen. Tiril Fagerholt Bakke vant en duell midt på banen. Duellen endte med et gjennomspill til Lovise Ramvik Berg som satte inn 1-0. En pangstart for Orkla!

1527A754 BC9D 4896 B914 5FC19C522231
Hjemmelaget styrte spillet i innledningen, og Ranheim 2 fikk til lite offensivt i banen. Elisabeth Forren var som vanlig aktiv på høyrekanten. Etter 20 minutter økte Orkla til 2-0. Flere OFK-spillere hadde muligheten til å sette ballen i mål, og etter mange forsøk klarte Ida Ljøkelsøy å pirke ballen i nettet.

324BC7E3 4007 4C12 B72D 8A03E464615B

Orkla beholdt kontrollen utover omgangen, men det ble ikke flere mål. Pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion var 2-0.

C095962B 4387 4072 8130 8493CE625724

Det ble en jevnere start på den andre omgangen. Orkla gikk opp til 3-0 etter 55 minutter. Elisabeth Forren gjorde jobben enkel for Lovise Ramvik Berg, som satte inn sitt andre for dagen. Ranheim 2 reduserte til 3-1 like etter. Orkla ble mer passive i denne perioden av kampen, og besluttsomheten i forsvarsspillet var dårligere enn i den første omgangen. Pasningsspillet ble også mer upresist. Ranheim 2 fikk virkelig troen på poeng da de fikk en ny redusering etter timen spilt på Orkla Sparebank stadion. Stillingen var 3-2, og spenningen var tilbake i kampen.

36799D66 39A3 4116 91EA DA6C7652431B

En kamp som burde vært avgjort var nå vidåpen. Begge lag skapte sjanser, og Ranheim 2 var farlig frampå flere ganger.

ACED1A58 BDFA 4619 85BB D59129450E65

Publikum fikk roet ned det som var av nerver i kampens 81.minutt, Igjen var Elisabeth Forren servitør. Denne gangen var set Line Hoel Fossmo som satte ballen i mål. 4-2 til Orkla, som også ble sluttresultatet.

Orkla må ta med seg det solide spillet fra den første omgangen, og noen flotte angrep i den andre omgangen. Skal laget ta ytterligere steg må OFK få ut sitt beste gjennom samfulle 90 minutter. Det er utvilsom mye positivt som bor i laget.

Neste kamp for Orkla er borte mot Nardo 2 torsdag 7. september. Ta gjerne turen til Nissekollen!