Det vil seg ikke på hjemmebane

11/09/2021

Orkla FK har vunnet to kamper på bortebane i Norsk Tipping - ligaen denne høsten. Hjemme mot et godt gående Spjelkavik skulle den første trepoengeren på hjemmebane komme. Det ble en intens kamp mellom to lag som begge ville vinne på Orkla Sparebank stadion. OFK fikk ikke sin første hjemmeseier; bortelaget fra Sunnmøre vant til slutt hele 1-4.

OFK Spjelkavik 110921 01
Orkla vant 2-0 borte mot NTNUI sist helg. Seier var positivt; det samme var det å holde nullen for første gang i årets serie. Spjelkavik har fått en god start på sesongen, selv om de røk 0-1 hjemme mot Byåsen i forrige kamp. I lørdagens kamp på Orkla Sparebank stadion kom Orkla godt i gang. Allerede etter fire minutter ropte hjemmelaget på straffe, da Sondre Ysland ble felt inne i Spjelkavik sitt felt. Verken dommer eller assistentdommer var enige med Ysland og Orkla-laget. I løpet av de første 20 minuttene kom OFK til flere gode muligheter. Blant annet hadde Ole Løkken en stor sjanse da ha avsluttet på halvspretten fra knappe 10 meter. Ballen føk over målet til Spjelkavik. Spjelkavik var også farlige ved flere anledninger, selv om de ikke fikk så mange store sjanser. Orkla fikk stort rom, spesielt på høyresiden, men de klarte ikke å utnytte rommet de fikk. Selv om det ikke var helt ufortjent, var det litt mot spillets gang da Spjelkavik tok ledelsen rett før pause. Et ballmist fra Orkla på midtbanen ble utnyttet brutalt av bortelaget. De kom seg fri på sin venstreside, og et innlegg kunne lett settes i mål. Keeper Håkon Lilleås Næss kom ut for å avskjære innlegget, men lyktes ikke. Spjelkavik gikk til pause med 0-1, etter en omgang som Orkla godt kunne ha ledet.

OFK Spjelkavik 110921 04

Orkla startet andre omgang godt. Erik Bjørkli Helgetun fikk en stor sjanse, men skuddet gikk utenfor mål. Etter 51 minutter fikk Orkla straffe, etter at Sondre Ysland ble felt. Fra dommerens vinkel var det vanskelig å se fellingen, men assistentdommer var sikker i sin sak og viftet kraftig med flagget. Emil Lynum satte ballen sikkert i mål. Målet ga både hjemmelaget og de rundt 200 tilskuerne på Orkla Sparebank stadion troen på en god omgang og flere mål. Slik ble det ikke. Bortelaget fra Spjelkavik tok over initiativet i kampen. De var gode på overganger, og de skapte flere gode sjanser. Hjemmelaget begynte å gjøre flere feil, og unødvendige balltap førte til sjanser imot. Spjelkavik gikk opp til 1-2 etter 65 minutter. De utnyttet ubalansen i Orkla-laget, og kom seg fri nede på høyresiden. Innlegget ble satt i mål, selv om Orkla hadde mange spillere på plass foran egen keeper.

OFK Spjelkavik 110921 03
Orkla gjorde noen bytter mot slutten for å snu kampbildet, men det gikk ikke. Spjelkavik spilte robust og godt, og de kontrollerte mye av det som skjedde ute på banen. Mot slutten av kampen scoret de to mål til. Igjen var det uoppmerksomhet etter ballmist for hjemmelaget. Kampen endte 1-4. Med det henger Spjelkavik med i toppen av Norsk Tipping - ligaen. Orkla FK ligger på nedre halvdel med sine 7 poeng.

Slik stilte Orkla i kampen hjemme mot Spjelkavik

Håkon Lilleås Næss
Sindre T Valø - Are Aune - Henrik T Blomseth - Håkon Sanden
Steinar Gjersvoll - Ole Løkken - Mats Berg Pedersen
Sondre Ysland - Emil Lynum - Erik Bjørkli Helgetun

Benyttede reserver: Erlend Løkken - Martin Dybdahl - Espen Grøset - Tobias Forbord Bergsrønning - Knut Kåre Brøndbo

I de to neste kampene venter Byåsen og Strindheim. Det blir en spennende høst for alle som følger Orklas herrelag i 3. divisjon.

Møt opp på Orkla Sparebank stadion 25 september klokka 16.00. Da går Orkla for tre poeng mot Strindheim!