Den viktigste i trøndersk idrettshistorie

24/07/2020

Adresseavisen har denne sommeren en føljetong der de har kommet fram til en liste over de mest betydningsfulle personene i trøndersk idrettshistorie. På toppen av denne listen rager Orkla FKs mentor Nils Arne Eggen. Eggen hadde en solid  karrière på banen, med serie- og cupgull i Norge, og 29 landskamper. Den aller største påvirkningen og innflytelsen på idretts-Norge har han nok hatt som trener for Rosenborg. Nils Arne Eggen topper Adresseavisens liste foran Petter Northug, Hjalmar Andersen, Marit Bjørgen og Odd Iversen. 

Nils Arne Eggen

Født:
17. september 1941
Oppvokst:
Orkdal
Karriere:
Spiller for Rosenborg og Vålerenga på 1960-tallet. Deretter trener i Rosenborg, Orkdal, Moss, Orkla. I tillegg har han ledet Norges U-21 og A-landslag.
Meritter:
Tre seriegull og ett cupgull som spiller. 29 landskamper. Ett seriegull som trener for Moss og 14 med Rosenborg. Seks cupgull med RBK som trener. Førte Rosenborg til Champions League og slo en rekke europeiske storlag.

Dette er blant sitatene som Adresseavisen bruker om Nils Arne Eggen og hans betydning for trøndersk idrett:

"Få betviler at Nils Arne Eggen var hovedårsaken til Rosenborgs eventyrlige suksess. Sannsynligvis var betydningen hans sterkt undervurdert."

"Denne helt spesielle kombinasjonen er viktig for å forstå Eggens suksess: Han kunne oppfattes som en tyrann i det ene øyeblikket og som en snill bestefar sekundet etterpå. RBK-spillerne visste at Eggen ville dem vel, uansett hvor hard kjeft de fikk.

Da denne kraften var borte, fungerte ikke lenger Rosenborg som før.

Jeg tror dette momentet er den aller viktigste faktoren, både til suksessen og nedturen etterpå. Resten av RBK-ledelsen var neppe klar over personen Eggens betydning og dermed heller ikke i stand til å forberede tiden etterpå.

Ettertiden har vist at det var umulig å sette inn en ny leder i Eggens sted og oppnå tilsvarende suksess over tid. En Eggen-kopi finnes ikke." 

"Ingen er uerstattelige blir det sagt, men Eggen var det."

Hele artikkelen leser du i Adresseavisen(plussartikkel).

Nils Arne 02

I Orkla Fotballklubb er vi glade for at Nils Arne fortsatt engasjerer seg lokalt. Vi håper å få nyte godt av din kompetanse også i tida framover!


Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere


Medlemsinnlogging