Begge herrelagene avsluttet sesongen 2022 med seier!

23/10/2022

Søndag var det avslutning både på Norsk Tipping - ligaen 3. divisjon, og på Adressa-ligaen 4. divisjon. Orklas 3. divisjonslag tok turen til Lade for å spille mot Trygg/Lade, mens 4. divisjonslaget hadde hjemmekamp mot Tynset på Orkla Sparebank stadion. Orkla kunne gå inn i avslutningshelga med hvilepuls, ettersom begge lagene lå trygt plassert på tabellen i sine divisjoner(Bilder fra Lade: Skjermdump Direktesport).

De to siste rundene av sesongen er noe mer problematiske for klubber med lag i flere divisjoner. Med samme kampdag for Orkla både i 3. - og 4. divisjon er det vanskeligere å stille med optimale tropper begge steder. Sist helg måtte 3 divisjonslaget prioriteres, ettersom det stod om videre eksistens i Norsk Tipping-ligaen. Da ble det naturlig nok tungt for et svært tungt Orkla 2 borte mot Ranheim 2. Denne helga kunne Orkla balansere troppene på en bedre måte. Orkla reiste til Lade med en mindre tropp enn man normalt sett ville gjort, og dermed kunne flere spillere med erfaring fra 3. divisjonslaget spille kampen på Orkla Sparebank stadion mot Tynset. Med seier mot Tynset ville rekruttlaget ende på en fin 5. plass på tabellen. Med tap ville Orkla 2 bli passert av søndagens gjester, og ende på en 8. plass.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser fra Trygg/Lade - Orkla i 3. divisjon ser du her.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser fra Orkla 2 - Tynset ser du her.

TryggLade Orkla 2022 02

Det ble en rolig førsteomgang på Lade mellom to lag som ikke hadde noe å spille for, annet enn tre poeng i kampen og en god avslutning på sesongen. Orkla sikret ny kontrakt i 3. divisjon forrige helg, selv om laget tapte hjemme mot RBK 2. Trygg/Lade måtte vinne sist for å ha håp om en ny sesong i 3. divisjon, men det nyopprykkede laget tapte sin kamp mot Nardo med klare sifre.

TryggLade Orkla 2022 03
Trygg/Lade skapte klart mest i den første omgangen, men de fikk ikke ballen forbi Fredrik Sivertsen Bergslid i Orkla-målet. Orkla på sin side kom til svært lite foran målet til Trygg/Lade. Omgangen var i så måte litt annerledes enn mange av de tidligere kampene til Orkla denne sesongen. Orkla har i sesongen 2022 skapt ganske mye framover, men de har sluppet inn for mange mål. Pauseresultatet på Lade var 0-0.

TryggLade Orkla 2022 04
Orkla kom ut mer offensivt i den andre omgangen, og bortelaget tok tak i banespillet det første kvarteret. Etter 57 minutter tok Orkla ledelsen. Emil Solemsløkk Lynum slo inn en markkryper fra venstresiden. Ballen endte hos innbytter Sondre Fagerholt, som dundret ballet høyt i mål. Dette var Fagerholt sitt første mål for Orkla i Norsk Tipping - ligaen, i hans første spilte omgang på dette nivået. Orkla holdt trykket oppe, og scoret på nytt etter 73 minutter. Sondre Ysland la inn fra høyre, og på bakre stolpe kom Martin Dybdahl og scoret sikkert, etter å ha hatt en identisk sjanse like før uten å lykkes. 0-2 på Lade, etter mål av innbytterne Fagerholt og Dybdahl.

TryggLade Orkla 2022 05
Orkla spilte en solid andreomgang på Ladesletta, og vant fortjent kampen 0-2. For første gang denne sesongen holdt Orkla nullen, noe som er viktig å ta med seg inn mot neste sesong.

Orkla 2 Tynset 2022 01
Over til Orkla Sparebank stadion:
Orkla 2 kom tidlig under hjemme mot Tynset, men etter hvert tok rekruttlaget over initiativet i kampen. Innen pause hadde Orkla 2 snudd kampen til 4-1, etter to mål av Henning Føll Pedersen, og ett mål hver av Tor Egil Johansen og Martin Hoff Harsvik.

Orkla 2 Tynset 2022 02
4-1 til pause mot Tynset var et sterkt resultat av rekruttlaget til Orkla, selv om Tynset heller ikke hadde all verden å spille for denne oktobersøndagen. Den andre omgangen så lenge ut til å bli målløs, men mot slutten fikk Orkla 2 inn to nye scoringer. Begge målene ble satt inn av Martin Hoff Harsvik, som med det ble tremålsscorer for dagen. Orkla slo Tynset hele 6-1 på Orkla Sparebank stadion.

Sesongen 2022 er over for herrelagene til Orkla Fotballklubb. A-laget endte på 11. plass i Norsk Tipping-ligaen, og kan forberede seg på en ny sesong i den nasjonale 3. divisjonen. Det ble til slutt hele 7 poeng ned til lagene på nedrykksplass, etter at Orkla tok sju av ni mulige poeng mot disse tre lagene nå på slutten av sesongen. Junkeren ble suverene seriemestre, og tar steget opp til PostNord-ligaen. Orkla 2 tok femteplassen i 4. divisjon, etter ni seire av elleve mulige hjemme på Orkla Sparebank stadion. Trønder-Lyn så lenge ut til å rote bort opprykket, men i siste kamp fikk de hjelp av Nardo 2, som slo Ranheim 2. Dermed vant Trønder-Lyn årets 4. divisjon, mens Buvik og Svorkmo må ta turen ned i 5. divisjon.

Orkla Fotballklubb takker vårt publikum for oppmøtet gjennom 2022-sesongen, og vi håper å se dere tilbake på stadion i 2023. Vi ser fram til en ny sesong med både 3.divisjonsfotball og 4. divisjonsfotball på Orkla Sparebank stadion!