Avsluttet våren med uavgjort mot Melhus

25/06/2022

Orkla FK sitt lag i Norsk Tipping-ligaen har hatt en variabel sesong. Etter en tung start tok OFK poeng i flere kamper på rad, før de gikk på en kjempesmell mot Strindheim. Lørdag avsluttet John Pelu og hans mannskap vårsesongen med den viktige kampen mot Melhus. Foran kampen stod OFK med 10 poeng. Melhus stod med sine 7, etter den viktige seieren mot Trygg-Lade sist helg. Med seier lørdag ville Orkla ta et lite steg bort fra nedrykksstreken, og få en god luke til bortelaget. Melhus - seier ville føre de to lagene opp på samme poengsum. Mye stod på spill denne lørdag ettermiddagen på Orkla Sparebank stadion.

For Orkla FK var Henrik Tessem Blomseth tilbake i forsvaret. Mats Berg Pedersen var også inne i den bakre fireren. Erlend Løkken var på plass på midtbanen igjen etter fravær mot Strindheim sist helg. I tillegg var Tor Egil Johansen og Eirik Johansen Forbord inne i startoppstillingen.

CE819645 30AE 4060 999E D7D6EDCA3A80
Det ble en jevn start på kampen. Melhus var farlig frampå ved et par anledninger, mens Orkla fikk mange dødballer uten resultat.

1C256121 191F 46E0 B534 93FA83F21A12

Etter drøye kvarteret tok Orkla ledelsen. Ole Løkken førte ballen framover og klinte til fra over 20 meter. Ballen gikk i en flott bue over Melhus sin keeper og inn i målet. 1-0 til Orkla!

5F004C8C 0498 4EA3 8700 AA18125F93A5

Etter scoringen hadde Orkla initiativet, selv om det var ganske jevnt i banespillet. Det ble ingen flere mål før pause. Orkla gikk til hvilen med ett måls ledelsen i varmen på Orkla Sparebank stadion. Kristian Blåsmo Haugbjørg kom inn for Lars Dybdahl i pausen.

3D24F5FE 50DB 481F 9290 FF241D68581B

Melhus kom sterkt ut de første minuttene av andre omgang. De skapte noen muligheter, og etter timen spilt kom utligningen. En stuss av innbytter Torbjørn Trøen havnet hos Issa, som dundret ballen i mål bak Fredrik Sivertsen Bergslid. Melhus styrte kampen, og Orkla måtte prøve å snu kampbildet. OFK gjorde flere bytter. Sondre Ysland og Ole Tjelle-Heen kom inn for hjemmelaget. Litt senere kom også Jørgen Krogstad inn for Orkla. Orkla slet med å skape noe offensivt, men kom bedre med spillemessig. Kampen som begge lag ønsket å vinne endte 1-1, et OK resultat, selv om Melhus kunne snudd det helt i andre omgang.

Fullstendig kampreferat fra Orkla - Melhus ser du her.

Full oversikt over Orkla kamper og tabellen ser du her.