Avsluttet med seier i 0.divisjon

25/10/2020

Orkla G16 startet et hektisk høstsesong med OBOS-kamp mot Freidig på Orkla Sparebank stadion 2. august. Søndag ble sesongen avsluttet på samme bane mot samme lag. Denne gangen var det serieavslutning på årets 0. divisjon. Det ble en veldig spennende kamp i flomlyset på Orkla Sparebank stadion, og som alltid denne høsten var det godt publikumsoppmøte.

G16 Freidig 251020 03
Orkla gikk rett i angrep fra avspark, og før minuttet var gått skaffet Tobias F Bergsrønning hjemmelaget straffe. Sondre Fagerholt satte straffen sikkert i mål. Utover omgangen var det jevnt, selv om bortelaget Freidig fikk ha mye ball. Orkla stod godt og kompakt bakover, og bortelaget kom ikke til så mange store sjanser. Tobias F Bergsrønning økte til 2-0 for hjemmelaget etter knappe halvtimen, da han jaget en ball i de bakre rekkene til Freidig. Tobias fikk provosert fram en feil, og kunne spasere ballen i mål etter å ha gått forbi keeper.

G16 Freidig 251020 04
Fredig fortsatte å ha mye ball mot slutten av omgangen, og det var ikke ufortjent at de reduserte til 2-1 på et flott skudd fra ca 16 meter. Orkla var veldig giftige på overganger, og fikk gode muligheter på kontringer. Rett før pause kunne Tobias F Bergsrønning økt ledelsen, men skuddet gikk like utenfor. Orkla-guttene tok pause med ledelse 2-1.

G16 Freidig 251020 05
Andre omgang ble også veldig jevn. Freidig fikk til mye fint spill, mens Orkla var gode i overgangsspillet. Freidig stod ganske høyt med backene, mens stopperne lå lengre bak i banen. På bildet utnytter Sander Evjen Brostrøm dette, og setter inn 3-1. Orkla kunne avgjort kampen, etter flere gjennomløp fra Brostrøm, Bergsrønning og Anders Hole. Freidig ga imidlertid aldri opp, og innen timen var gått var stillingen 3-3. Et skudd fra distanse og en dødball var det som skulle til for å skape balanse i regnskapet. Etter 65 minutter lyktes Sander Evjen Brostrøm på nytt, da han gikk på et av mange løp inn bak Freidig sitt forsvar. Sondre Fagerholt sendte i vei en fin gjennombruddspasning, og Sander satte ballen flott ned i lengste hjørne. Avslutningen på kampen ble spennende. Bortelaget fikk 5 minutter i overtall da en god Martin Alver i Orkla-målet fikk gult kort. Hjemmelaget holdt unna, og sesongen kunne dermed avsluttet med seier 4-3. Seieren førte Orkla FK opp på en 7. plass i 0. divisjon for Trøndelag, noe guttene våre skal være godt fornøyd med. Verdal vant divisjonen, foran Steinkjer og Ranheim.

Orkla FK G16 2020
Etter kampen var det avslutning for hele G16-gruppa med pizza i klubbhuset på Orkla Sparebank stadion. Nå er det bare å se fram mot en ny fotballsesong. 16-åringene skal over på junior, mens 15-åringene fortsetter en sesong til på 16-årsnivået.