2-2 mellom Byåsen og Orkla i sesongavslutningen

28/10/2023

1DB29BAE 5B37 4B85 A7EF E55758CB630B
Orklas herrelag i Norsk Tipping-ligaen avsluttet årets sesong med en tøff bortekamp mot Byåsen på Dalgård søndag. Orkla har hatt en fantastisk høstsesong, og OFK har i løpet av de siste to månedene avansert fra en 13. plass til en flott 6. plass på tabellen i 3. divisjon. Med seier mot Byåsen, og Tiller-tap mot opprykksklare Strindheim, ville OFK ende helt oppe på 5. plass i Norsk Tipping - ligaen! Byåsen lå på 4. plass, og søndagens hjemmelag kunne i teorien komme seg opp på en flott andreplass. Det var imidlertid ikke så sannsynlig, ettersom et godtgående Nardo-lag møtte nedrykksklare Kolstad på hjemmebane.

65AC6979 1717 4A87 8AA8 020025F95727
Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider. Rundens viktigste kamp ble spilt på Guldbergaunet. Taperen av kampen mellom Steinkjer og Verdal rykket ned til 4. divisjon. Verdal vant kampen 0-1, og de gule fra Steinkjer må dermed ta den tunge turen ned en divisjon.

8735CDF2 F2E9 41DE AFD1 382BF461A3A7
Byåsen tok en tidlig ledelse i det flotte høstværet i Trondheim. Jonas Næss Nilsen ble spilt igjennom, og Nilsen satte ballen i mål bak Erik Hansen Meidal. Orkla kom mer med spillemessig utover omgangen, og etter 27 minutter kom utligningen. Martin Hoff Harsvik scoret på enkelt vis etter ett innlegg fra høyre.

7A0A6D63 6011 469A 9BCD BAFBCE48B1DF

Stillingen holdt seg jevn omgangen ut. Det stod 1-1 til pause mellom Byåsen og Orkla, etter nok en bra prestasjon på bortebane for Orkla. Byåsen kom best i gang, mens Orkla kom til flere gode muligheter utover omgangen.

81292C8A 2F99 40F9 9183 B679249A25F5

Orkla kom til et par gode målsjanser i starten på den andre omgangen. Byåsen tok likevel ledelsen. Patrick Singstsd Johansen satte inn ledermålet for hjemmelaget etter 56 minutter.

0929A08E 00FA 4236 929F C34F61718E56

Orkla slo tilbake etter 74 minutter. Bortelaget utnyttet en pasningsfeil hos Byåsen. Sondre Ysland vant ballen ved 16-meteren. Victor Wisløff kom til skudd som ble reddet på streken. På returen hev Sondre Ysland seg fram og headet inn utligningen.

80761B2D 4B38 4A90 B8F8 DDBB285BAFCE

Det ble ingen flere mål i kampen mellom Byåsen og Orkla. 2-2 borte mot ett av topplagene var nok et godt resultat for Orkla denne høstsesongen.

A97D2C18 35A0 4359 86D6 A798E019B381

Orkla endte på 6. plass i Norsk Tipping - ligaen i 2024. Etter en veldig svak vårsesong klarte Orkla på fantastisk vis å snu 2024-sesongen til en sluttplassering på øvre halvdel av tabellen.