Orkla avgjorde sjumålstrilleren i siste minutt!

01/10/2022

Søndag kom Innstranda til Orkla Sparebank stadion for å møte Orkla FK i Norsk Tipping - ligaen. Dette var en kamp mellom to lag på nedre halvdel av tabellen. Med seier ville Orkla få en luke til lagene under streken i 3. divisjon. Med seier til Innstranda ville det for alvor tette seg til mellom de fire nederste lagene i divisjonen. Lørdag fikk OFK god hjelp av andre resultater i avdelingen. Tiller vant 1-0 mot Trygg/Lade, mens Melhus bare klarte ett poeng borte mot Steinkjer.

Kampfakta fra Orkla FK - Innstranda søndag 2. oktober ser du på NFF sine sider.

79253FF4 D537 44B1 A673 2563622A2083
Orkla startet kampen på verst mulig vis med to baklengs i løpet av de fem første minuttene. Begge målene kom etter store feil i Orklaforsvaret. De grønne fra Innstranda takket og bukket, og fikk en fantastisk start på den viktige kampen.

D2197944 C526 4E79 BE21 3B4F796C863E

Orkla tok tak i banespillet, og kom etter hvert til flere småsjanser foran målet til Innstranda. Etter 16 minutter kom reduseringen. Sindre Tørset Valø ble igjen oppe etter en dødball. En heading havnet inn i feltet til Innstranda, og høyrebacken scoret med venstrefoten.

28E88955 3D7F 42CE 9BDB 4BD5EAB53DE2
Orkla beholdt et lite initiativ utover omgangen, men det ble  aldri skikkelig farlige offensivt.
Innstranda gikk til pause med ledelse 1-2.

8E127555 6547 499C BC66 CC49B70D2C13
Orkla gikk ut i andre omgang med mål om å snu kampen. Hjemmelaget fikk flere muligheter, blant annet headet midtstopper Erik Hægstad Johnsen en ball som traff toppen av tverrliggeren.

2C1A009E 4C54 4898 AB01 91A5A8C563D2

Etter 57 minutter kom utligningen etter flott spill på venstresiden hos Orkla. Erlend Løkken satte ballen under Innstrandas keeper og i mål. Innstranda slo tilbake få minutter senere på en god prestasjon av Siem Tesfay Tecle, som scoret sitt tredje mål for dagen. Kampen bølget fram og tilbake. Orkla utlignet etter 70 minutter. Hjemmelaget tok et hurtig frispark på venstresiden. Pål Fredrik Simonsen slo et fint innlegg som Emil Solemsløkk Lynum headet inn i hjørnet. 3-3 på Orkla Sparebank stadion!

E936EE01 B6F7 4C84 9BCB 39B07B710F54
Kampen var spennende helt til slutt, og begge lag kunne tatt de tre poengene. I siste minutt lyktes Orkla. En lang ball endte foran målet til Innstranda. Der var innbytter Martin Hoff Harsvik og satte inn det som akkurat i dag føles som årets viktigste Orkla-mål. Orkla vant 4-3 over Innstranda!

Etter søndagens kamp mot Innstranda har Orkla FK igjen Melhus, Rosenborg 2 og Trygg/Lade i årets sesong. OFK har i så måte alt i egne hender og føtter i forhold til å berge plassen i årets Norsk Tipping - liga.