Lynum avgjorde da Orkla slo Tiller

25/04/2024

17A015E5 9D54 4F3E 9536 14E4A9B8C26D
Lørdag var det klart for ny kamp i Norsk Tipping - ligaen. Tiller kom på besøk til Orkla Sparebank stadion. Orkla jaktet årets første seier i 3. divisjon, mens Tiller på sin side allerede hadde hentet to trepoengere etter klare hjemmeseire mot Mosjøen og Verdal.
Orkla startet årets sesong godt med bortepoeng mot Byåsen. Deretter kom en skuffende prestasjon hjemme mot Strømsgodset 2. Sist helg spilte OFK en bra førsteomgang på Nissekollen mot topplaget Nardo, men etter pause ble det fire baklengs. Tiller har imponert i sine hjemmekamper til nå denne sesongen, men det har vært mot lag som er ventet å være på nedre halvdel av tabellen. Borte mot Rana ble det tap 7-2. Fjorårets kamp mellom Orkla og Tiller ble et spennende oppgjør som bortelaget til slutt vant 2-3. Orkla avsluttet den kampen med ni mann på banen. Orkla og Tiller har spilt bare jevne kamper de siste årene, og alt lå til rette for 90 minutter med spenning denne siste lørdagen i april.

For Orkla var Espen Grøset tilbake på venstrebacken etter karantene i forrige kamp. Emil Solemsløkk Lynum var inne i troppen for første gang denne sesongen. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

A611EF45 04F7 42BC 854A 4C10AD2A91C2

Orkla gikk rett i angrep, og skapte to halvsjanser på dødball i innledningsminuttene.

0F5036F5 33F2 46AB 9FD4 1F75300DF755
Omgangen fortsatte med jevnt spill, mye kjemping og få målsjanser. Ingen av lagene klarte å ta initiativet i kampen. Det stod 0-0 til pause på Orkla Sparebank stadion.

99F34097 AABB 4793 8E03 67833411C2B8
Den andre omgangen startet med et lite initiativ til Orkla, men Tiller satte fart på overgangene, og bortelaget viste at de kunne skape trøbbel for Orkla.

0A0F33B9 92EB 4F71 9475 5338232AE3EE
Lagene strevde med å skape gode målsjanser, og stillingskrigen fortsatte. Ole Løkken var nærmest for Orkla med et skudd fra 18 meter, men Løkken var ikke presis nok med venstrefoten.

A179FC53 1EC3 4353 9292 6E19DD85BA30
Orkla etablerte seg mer inn på Tillers halvdel utover omgangen.

D018836E CE85 458D B0A4 11AFB2356A7C
Etter 90 minutter spilt tok Orkla ledelsen 1-0. Innbytter Emil Solemsløkk Lynum var sterk inne i Tillers felt. Lynum vendte opp med ballen rundt straffemerket, og avgjorde kampen med et lavt skudd i hjørnet.

Dette ble en viktig og kjærkommen seier for Orkla, etter en kamp der laget kjempet hardt mot en bra Tiller-lag. Orklaforsvaret stod godt, og hele laget demmet opp for Tillers hurtige overganger. Offensivt sitter det fortsatt ikke helt for Orkla, og da er det ekstra godt at OFK klarte å avgjøre kampen.

Lørdag 4. mai venter en ny tøff kamp i Gruva mot Melhus.