Tung start på Norsk Tipping-ligaen

07/08/2021

Orkla FK sitt herrelag i 3. divisjon spilte lørdag sin første seriekamp siden høsten 2019. Kampen ble spilt på bortebane i Molde mot Træff. Det ble på ingen måte noen god sesongstart for Orkla. Et veldig effektivt Træff-lag scoret mål på det aller meste av sjansene sine, og vant kampen hele 5-0.

Orkla FK dro til Molde med god tro på en god prestasjon og et godt resultat. Kampen startet bra, med god kontroll bakover og noen bra angrep offensivt. Det var noe ufortjent at Træff gikk opp til 1-0 etter 20 minutter. Orkla skapte flere gode muligheter utover omgangen. Blant annet hadde Emil Lynum en god sjanse etter corner, og Henrik Blomseth en heading fra 5 meter som kunne gitt scoring. Træff på sin side var effektive, og innen omgangen var ferdig hadde hjemmelaget scoret to mål til. To av målene i 1. omgang kom etter at Træff-spillere dro seg fri inne i 16-meteren. Det siste kom på en overgang. 3-0 til pause var for mye, sjanser og spill tatt i betraktning.

Orkla sine spillere hadde nok tro på å snu kampen i andre omgang. Håpet forsvant riktignok fort. Etter drøye timen stod det 5-0 til hjemmelaget. Den siste halvtimen ble en liten transportetappe for begge lag. Træff la seg bakpå, og Orkla strevde med å skape store sjanser. Træff kom til de største, på hurtige overganger. Gjennom kampen tapte Orkla en god del situasjoner en mot en i eget felt, og laget var veldig sårbart på kontringer.

Slik stilte Orkla FK:
Rønningbakk
Valø - Johnsen - Blomseth - Sanden
Løkken - Gjersvoll
Kirkholt - Helgetun - Ysland
Lynum

Benyttede reserver: Berg Pedersen, Grøset, Bergsrønning, Forbord Johansen, Brøndbo

Nå er det bare å glemme denne kampen, og fokusere på neste kamp i Norsk Tipping-ligaen. Det er hjemme mot Volda lørdag 14. august. John Pelu og guttene på laget vil nok bruke uka som kommer godt på trening. Møt opp på Orkla Sparebank stadion, og hjelp laget vårt fram til sine første tre poeng denne høsten!