Toppscoreren sikret viktig bortepoeng

02/10/2021

Lørdag var det ny seriekamp for Orkla i 3. divisjon borte mot Melhus. Kampen var på mange måter det vi kaller en 6-poengskamp for begge lag. Før kampen lå Orkla på en relativt trygg 9. plass på tabellen med 10 poeng. Melhus på sin side lå på 13. plass med bare 4 poeng. Seier for Orkla ville bety et foreløpig farvel til tanken om nedrykksstrid utover høsten. Seier for Melhus ville gi nytt håp for de svarte og hvite i Gruva(bilder: Direktesport).

Orkla kom til denne kampen uten spillere som Steinar Gjersvoll, Sindre Tørset Valø, Erlend Løkken og Erik Bjørkli Helgetun.

Melhus Orkla 021021 02

Kampen startet med stillingskrig og få målsjanser. Ingen av lagene klarte å skape noe særlig de første 20 minuttene. Orkla var nærmest sjanse da de fikk et frispark i god posisjon midt foran Melhus sitt mål. Ole Løkken greide ikke å kopiere det flotte frisparket på Dalgård for to uker siden. Ballen havnet lett i fanget på Melhus sin keeper Adrian Husby. Etter 27 minutter tok Melhus ledelsen på sin første store sjanse i kampen. Et gjennomspill langs bakken fra midtbanen nådde Mathias Rønningsbakk Eid, som kom alene med Håkon Lilleås Næss. Rønningsbakk Eid satte ballen trygt til side Orkla sin keeper. Melhus ledet 1-0. Etter scoringen tok Orkla litt initiativ i kampen. De kom til et par halvsjanser, selv om det aldri ble ordentlig farlig. Stillingen til pause var 1-0.

Melhus Orkla 021021 04
Melhus startet den andre omgangen godt. De var svært nære 2-0 da en Orklaspiller headet ballen i egen tverrligger etter 53 minutter. Etter det hadde hjemmelaget et lite trykk, uten at det ble tellende resultat. Utover omgangen kom Orkla stadig mer med. Etter 74 minutter utlignet Orkla ved sin toppscorer Emil Lynum. Et innkast ute på høyresiden endte hos Sondre Ysland, som fint spilte Lynum gjennom. Fra skrått hold dundret Lynum inn sitt 6. seriemål for sesongen.

Melhus Orkla 021021 03
Mot slutten av kampen var det Orkla som skapte de største sjansene. Innbytter Tobias Forbord Bergsrønning kom seg gjennom på venstresiden, men fikk ballen litt langt foran seg. Sjansen endte likevel med redning på strek for Melhus. Helt på tampen hadde Sondre Ysland en farlig heading fra kort hold, men avslutningen gikk rett på keeper Adrian Husby. Kampen endte 1-1.

Det betyr nok et bortepoeng for Orkla i årets sesong. 10 av 11 poeng er tatt på bortebane. Det gir godt håp om poeng i Molde neste helg.