Tok årets første poeng

14/08/2021

Etter en vanskelig start på høstens seriespill sist helg skulle Orkla prøve å ta sine første poeng hjemme mot Volda lørdag. Det ble en ny vanskelig kamp, mot et bortelag som kom til Orkla Sparebank stadion for å tette igjen bakover. Etter 0-2 til pause klarte OFK å komme tilbake i andre omgang. Emil Lynum sikret ett poeng for Orkla med scoring på overtid. Kampen endte 2-2.

OFK Volda 01

Orkla tok tak i kampen fra start. Volda lå i en defensiv 4-4-2(5-3-2) formasjon, med alle spillerne et godt stykke inn på egen banehalvdel. Dette ga gode oppspillsmuligheter for hjemmelaget. Orkla styrte kampen de første 20 minuttene, og skapte flere gode muligheter. Sondre Ysland kom til flere innlegg fra høyrekanten. Mats Berg Pedersen skjøt like utenfor på et skudd fra ca 15 meter, og Steinar Gjersvoll fikk bra trøkk på et langskudd.

OFK Volda 02
Mot spillets gang tok bortelaget ledelsen etter knappe halvtimen da de var først på en retur fra Håkon Lilleås Næss, som stod sin første kamp for året i Orkla-målet. Volda økte til 2-0 etter 34 minutter, etter et innlegg fra venstrekanten. Med mange spillere i angrep ble Orkla i ubalanse etter at ballmist. Det var tungt for Orkla å gå til pause med 0-2, etter en omgang de i store perioder styrte.

OFK Volda 05
Andre omgang startet på best mulig måte for Orkla. Håkon Sanden ble felt inne i Volda sitt felt. En nølende dommer ventet lenge før han dømte straffe, men blåste til slutt i fløyta til protester fra bortelaget. Emil Lynum var sikker fra 11-meteren, og Orkla var for fullt med i kampen igjen.

OFK Volda 03
Reduseringen ga hjemmelaget god tro på å snu kampen. Likevel klarte ikke Orkla å skape så mange store sjanser i den andre omgangen. Volda lyktes med å ta tempoet ned i kampen. De lå kompakt, og kom på noen få overganger. Det så ut som om bortelaget skulle dra hjem med alle tre poengene.

OFK Volda 04
Det ble hele 10 minutter tillegg i kampen, på grunn av skader og bytter. I tillegg måtte dommeren bytte overdel da den svarte dommertrøya lignet vel mye på den mørke blå Orkla-drakta. På overtid dømte dommeren ny straffe til Orkla, etter en hands inne i feltet. Hvorvidt hånda søkte ballen er usikkert, men dommeren dømte uansett straffe. Emil Lynum gikk nok en gang fram for å ta straffen. Keeperen til Volda reddet, men Emil var først framme på returen.

Det endte 2-2 mellom Orkla og Volda. Slik kampen ble skal OFK være fornøyd med å få ett poeng. Likevel er det slike kamper man ønsker å vinne på hjemmebane. Vi har tro på at trepoengeren kommer snart!