Storsjøcupen dag for dag!

08/07/2017

FB IMG 1499418376260 2Samhold, fellesskap, tilhørighet og masse gode opplevelser er det primære for Orklas årlige klubbcup! Med dette som bakgrunn, stilte Orkla sterkt i Østersund denne uka. Storsjøcupen er den årlige klubbcupen for alle årsklasser opp til og med 16 år og i år deltok 7 Orklalag med til sammen over 100 spillere. Sammen med trenere, lagledere, foreldre og søsken, representerte disse klubben på en flott måte! Her får du Storsjøcupen "dag for dag" og i tillegg kan du nederst i artikkelen lese enda mer om bakgrunnen for Orklas klubbcup!

LØRDAG 8.JULI

Vi gratulerer Orkla G13-2 med finaleseier 2-0 i Storsjöcupens B-sluttspill! Namsos1 var motstander i finaleoppgjøret der begge Orklascoringene kom før pause. På bildet nedenfor ser vi Orklaguttene sammen med ex-RBK'er, nå AZ Alkmaar-spiller, Jonas Svensson.

20170707 174544Dagen startet med at det var to Orklalag igjen på Storsjøcupens siste dag. G13-2 var først ut når de møtte Egge i B-sluttspillets semifinale. Dette ble et målrikt oppgjør, der Egge tok ledelsen 2-0 før Orkla våknet og sørget for en sikker 6-4 seier til slutt. Dermed var orklaguttene klar for B-sluttspillets finale!

Orkla G16 ledet 1-0 mot Brønnøysund i Storsjöcupens semifinale, men Nordlendingene utlignet til 1-1 før slutt og da måtte det straffespark til for å bestemme hvem som skulle gå til finalen. Her var Brønnøysund skarpest og satte inn fire av sine straffer, mens Orkla traff på to.

20170704 175858Dermed må vi gratulere Brønnøysund med finaleplass! Orklaguttene har uansett gjennomført ei flott cupuke i Östersund og etter litt ferie er nok guttene klar for en hektisk høstsesong, før de neste år tar steget opp i junioralder.

08.00: Orkla G13-2 - Egge (1/2-B) 6-4

11.00: Orkla G16 - Brønnøysund (1/2-A) 2-2 (3-5 e/str.)

13.30: Orkla G13-2 - Namsos1 (finale-B) 2-0

FREDAG 7.JULI

Sluttspillkampene i årets Storsjöcup er i full gang! Orkla J15 var først ut når de møtte IK Grand Bodø i A-sluttspillets 1/8-delsfinale. Stillingen til pause var 1-1, men i andre omgang satte Grand inn mål nr. to og vant med det kampen 2-1.

FB IMG 1499369672250 2J14 (bildet over) møtte Stadsbygd i A-sluttspillets 1/16-delsfinale og tok seg greit videre til 1/8-delsfinale med en solid 9-0 seier.

20170707 121709Orkla G15 gjør sine saker bra på Storsjöcupen i Östersund! Guttene har nettopp gått av banen etter kampen mot Frösö, som endte med seier 3-0 etter én scoring av Theodor Sæterbakk og to av Odin Heli. G15 er dermed klar for A-sluttspillets 1/8-delsfinale, der de møter Hommelvik i dag kl. 15.00!

20170706 105100Det ble nesten i overkant spennende når det ene av Orklas to G13-lag møtte Frösö i Storsjöcupens 1/16-delsfinale i A-sluttspillet! Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele oppgjøret og til slutt sto det 3-3 i målprotokollen. Dermed måtte det straffekonk. til for å kåre en vinner. Her viste Orklaguttene seg som de sikreste straffeskytterne og dermed blir det avansement til 1/8-delsfinale mot Fram kl. 19.00 i kveld!

Orkla G14 var samtidig ute i B-sluttspillets 1/16-delsfinale og også her ble det jevnt og spennende! Det sto 0-0 til pause, men i andre omgang fikk Orkla inn en scoring som ble kampens eneste. Med 1-0 er dermed G14 videre til 1/8-delsfinale mot Ålen/Brekken kl. 18.00 i kveld!

Sluttspill i Storsjöcupen betyr "vinn eller forsvinn" og det kan være små marginer mellom tårer og smil når kampene skal avgjøres. Orkla G16 er i aller høyeste grad med ennå, etter å ha slått Heimdal 5-2 i A-sluttspillets 1/8-delsfinale. Nå står Verdal for tur i kvartfinalen kl. 21.00 i kveld!

Resized 20170706 135620J14 har gjort en flott turnering, men måtte til slutt se seg slått av Sørlia i A-sluttspillets 1/8-finale. Også G15 er ute av cupen etter god innsats, men tap 0-2 for Hommelvik - også det i A-sluttspillets 1/8-dels finale.

20170707 174544En pep-talk med ex-RBK'er, nå AZ Alkmaar-spiller Jonas Svensson (i midten bak) gjorde susen når Orkla G13-2 møtte Sverre i B-sluttspillets 1/8-delsfinale! Orklaguttene gikk rett opp i en 3-0 ledelse og når kampen var over sto det 5-0 til Orkla! Takk for at du stilte opp Jonas! Nå venter kvartfinale mot Inderøy1 kl. 21.00 i kveld.

20170707 193328Orkla G13-1 er ferdig med årets Storsjöcup etter å ha tapt 0-4 for Fram i A-sluttspillets 1/8-delsfinale. 13-åringene må nå sette sin lit til G13-2 som spiller kvartfinale i B-sluttspillet mot Inderøy kl. 21.00. På bildet ser vi hele G13-gjengen samlet. G14 er også fortsatt med etter seier 3-0 over Ålen/Brekken! Nå venter Sparbu i B-sluttspillets 1/4-finale kl. 22.00.

Orkla G16 gjorde det ulidelig spennende når de møtte Verdal i Storsjöcupens kvartfinale i A-sluttspillet! Verdal ledet store deler av kampen, men Orkla kom sterkt mot slutten og utlignet til 2-2 like før dommeren blåste av. Dermed måtte det straffekonk. til for å kåre en vinner. Også her fulgte lagene hverandre lenge, men etter ni straffespark hver, sto Orkla igjen som vinnere! Semifinalen spilles lørdag kl. 11.00, mot Brønnøysund!.

G13-2 møtte Inderøy i B-sluttspillets kvartfinale og er også klar for semifinale! Her ble stillingen 3-1 til slutt og guttene møter nå Egge lørdag morgen kl. 08.00!

IMG 1524G14 var siste Orklalag som var i aksjon i Storsjøcupen i dag, med Sparbu som motstander i B-sluttspillets kvartfinale. 14-åringene har gjennomført ei god turnering, men det ville seg ikke helt for Orklaguttene i denne kampen og et Sparbumål i andre omgang holdt til seier 1-0 for Sparbu.

Her er fredagens Orklakamper;

08.00: Orkla J15 - Grand (A-1/8) 1-2

09.00: Orkla J14 - Stadsbygd (A-1/16) 9-0

11.00: Orkla G15 - Frøsø (A-1/16) 3-0

13.00: Orkla G14 . Heimdal1 (B-1/16) 1-0

13.00: Orkla G13-1 - Frøsø (A-1/16) 3-3 (6-4 e.str.)

15.00: Orkla G16 - Heimdal (A-1/8) 5-2

15.00: Orkla G15 - Hommelvik (A-1/8) 0-2

15.00: Orkla J14 - Sørlia (A-1/8) 2-3

17.00: Orkla G13-2 - Sverre (B-1/8) 5-0

18.00: Orkla G14 - Ålen/Brekken (B-1/8) 3-0

19.00: Orkla G13-1 - Fram (A-1/8) 0-4

21.00: Orkla G16 - Verdal (A-1/4) 2-2 (11-10 e.str.)

21.00: Orkla G13-2 - Inderøy (B-1/4) 3-1

22.00: Orkla G14 - Sparbu (B-1/4) 0-1

TORSDAG 6.JULI

Torsdagens kamper i Storsjöcupen startet tidlig og begge Orklas to G13-lag gjorde unna sine siste innledende kamper tidlig på formiddagen.

20170706 105100På bildet over ser vi G13-1 som ble nr. 2 i sin gruppe og som er klar for A-sluttspillet etter 4-1 over Flatås i dag. G13-2 vant sin kamp mot IFK Östersund med 4-3 og er klar for B-sluttspillet etter å ha blitt nr. 3 i sin pulje.

20170706 142411Her ser vi jentetrenerne legge en god slagplan før dagens kamper. Dette skulle vise seg å virke bra! J14 putter på fire scoringer mot Ørland og er videre til A-sluttspill.

20170706 142323J15 ville ikke være dårligere og noterte seg for fem mål mot Lånke - og er også videre til A-sluttspill! Det betyr glade og fornøyde jenter som vi ser på bildet over! Hele J15-gjengen ser vi på bildet nedenfor.

Resized 20170706 135620G16 fulgte så opp med fire mål mot Östersunds/Frösön og er med det også videre til A-sluttspill allerede før sin siste innledende kamp.

IMG 1524Orkla G14 (bildet over) møtte et sterkt Flatåslag og ble et nummer for små når det skulle avgjøres om det ble A- eller B-sluttspill. Til slutt sto det 3-0 i Flatås' favør, noe som betyr B-sluttspill for G14.

Resized 20170705 115835Også G15 (bildet over) møtte en sterk motstander når Bangsund sto på motsatt banehalvdel. Orklaguttene tapte denne kampen 1-2, men er som puljetoer likevel klar for A-sluttspill.

20170704 175858G16 (bildet over) var allerede før den siste innledende kampen klar for A-sluttspillet. Guttene satte likevel ikke på bremsen mot Vuku og gikk av banen med en solid 5-0 seier til slutt.

IMG 3814Storsjøcupen er ikke bare fotball og tøffe oppgjør ute på banen. Også det sosiale spiller en stor rolle på slike cuper og etter lange dager på banen eller som heiagjeng på sidelinjen, må det fylles på med energi! På bildet over ser vi G14 som koser seg og på bildet under er det J13/14 som ser ut til å ha det trivelig på pizzarestaurant!

ONSDAG 5.JULI

G13-1 startet dagen med å møte et godt Steinkjerlag. Orklaguttene ledet 2-0, men måtte til slutt se seg slått 3-5.

Resized 20170705 115930 2Deretter var det klart for en målrik G15-kamp mot Tangmoen. Her satte Martin Hoff Harsvik (bildet over) inn åtte (!) av Orklas elleve scoringer! Til slutt sto det 11-0 til Orkla.

FB IMG 1499332070421J14 (bildet over) møtte Steinkjer i en jevn kamp der Steinkjer fikk en tidlig scoring og dro i land en knepen 1-0 seier.

Orkla G14 var i aksjon mot Egge. Her ledet Nord-trønderne både 1-0 og 2-1, men Orkla hentet opp ledelsen begge gangene og sikret uavgjort 2-2!

Resized 20170705 140709 2

Uavgjort ble det også når J15 møtte Leksvik (bildet over). Orklajentene ledet 1-0 til pause, men laget fra Fosen utlignet til 1-1 før kampen var over.

20170705 190034G13-2 avsluttet onsdagens Orklakamper i Storsjöcup med å møte Astor (bildet over). Orkla tok ledelsen tidlig i kampen, men Astor kom tilbake og utlignet før pause. I andre omgang satte Orklaguttene inn sitt andre mål og vant med det kampen 2-1!

TIRSDAG 4.JULI

Orklas 7 lag i Storsjöcupen er installert i Östersund og kampene er i full gang! G13-1 (bildet nedenfor) var først ute når de møtte Sverre2 allerede kl. 08.00 i dag tidlig. Guttene var imidlertid våkne og åpnet årets cupuke med seier 5-1!

FullSizeRenderJ14 var neste Orklalag i ilden. Her var svenske Svegs IK motstander og Orklajentene fulgte opp med en sterk 5-0 seier!

Orkla G16 (bildet nedenfor) åpnet årets Storsjöcup mot Ørland. Her viste det seg raskt at det var nivåforskjell mellom lagene og til slutt sto det hele 7-0 i favør Orkla!

20170704 175858G13-2 møtte tøffere motstand og måtte konstatere at det ble tap 2-6 mot Lånke.

"Kortreiste" Östersund var første motstander for Orkla J15. Her tok Orklajentene ledelsen, men de svenske jentene kom sterkt tilbake og sikret uavgjort 1-1!

G13 stiller med to lag i Østersund og G13-2 møtte Lånke i sin første match. Nordtrønderne åpnet knallsterkt og ledet 2-0 til pause. I andre omgang økte Lånek ledelsen jevnt og trutt slik at det sto 6-0, før Orkla fikk inn to mål mot slutten slik at sluttresultatet ble 2-6.

20170704 175938Så var det G16 og G15 som skulle i ilden. G16 møtte Tangmoen i sin andre kamp, mens Flatås 2 var motstander i åpningskampen for G15. I disse kampene var både G16 og G15 et par hakk bedre enn motstanderne. G16 sto til slutt igjen med seier 8-1, mens G15 sikret seieren med 2-0 over Flatås 2. På bildet over ser vi fra en pep-talk med G15.

IMG 1524Siste kamp denne dagen var G14 (bildet over) mot Brønnøysund. Nordlendingen scoret først, men Orkla kom raskt til hektene og satte inn fem strake uten at Nordlendingene klarte å redusere. Dermed ble det 5-1 til G14 i sin første kamp i årets turnering.

20170705 094206Dagen ble avsluttet med et stort opptog gjennom Østersunds gater, der alle de rundt 500 lagene på årets Storsjöcup deltok. Som vi ser på bildet ovenfor, profilerte Orklas syv lag seg godt i det lange toget! Her er resultatene fra første dag;

BAKGRUNNEN FOR ORKLAS KLUBBCUP

Et av årets absolutte høydepunkt finner sted første uka i juli når Storsjöcupen i Östersund sparkes i gang. Orkla FK har valgt denne cupen som sin klubbcup for alle årsklasser og lag opp til og med 16 år.

Östersund er en by i passende størrelse og ligger i overkommelig avstand reisemessig, noe som gjør det lettere å organisere en slik cup både for klubb, trenere, spillere og foreldre/foresatte. Storsjöcupen er i tillegg en godt tilrettelagt fotballcup med masse muligheter for opplevelser og sosiale aktiviteter mellom kampene.

Hensikten med å ha en slik årlig klubbcup, er først og fremst å bygge klubbidentitet og tilhørighet til Orkla FK, inkludert det å skape gode relasjoner på tvers av årsklasser og grupper, både på jente- og guttesiden. I tillegg er det selvfølgelig også veldig positivt at så mange voksne tar turen til Östersund sammen med ungdommene. Det er absolutt med på å skape en felles identitet og en sterk klubbfølelse!

Med dette som bakteppe, er den aller viktigste jobben på en slik klubbcup - for alle voksne og alle ungdommer - å sørge for at spillerne våre får så mange positive opplevelser som mulig, både på og utenfor banen!

Derfor handler dette også om det å ikke overdrive betydningen av å vinne fotballkamper, men heller fokusere på prestasjoner, utvikling og Fair Play. Det handler om at alle skal føle seg inkludert og sett, også utenfor selve spillflata. Og ikke minst handler dette om ansvaret både trenere, lagledere og andre voksne har for at Storsjöcupen blir den motivasjonsfaktoren som gjør at spillerne allerede på tur hjem fra Östersund gleder seg til høstsesongen, til neste sesong og til neste års cup-opplevelser!

20170628 220819For å sette fokus på alt dette, har klubben utarbeidet et sett med retningslinjer og tips (se bilde over) som skal være med på å øke muligheten for å nå målsettingene Orkla har med denne klubbcupen! Les mer om dette også i artikkelen her!

Orkla stiller med følgende lag i Storsjøcupen 2017: 2xG13, 1xG14, 1xG15, 1xG16, 1xJ14 og 1xJ15.