Seier borte mot Melhus

13/05/2018

Melhus – Orkla FK 1 - 7 Gruva stadion, torsdag 10.05.18, kl. 20.00.

Spillere og trener/støtteapparat var alle, om ikke skeptiske, så i hvert fall spente på hva som ventet oss når vi på Kristi Himmelfartsdag dro til Gruva for å spille mot Melhus’ damer. Melhus hadde i forrige serierunde satt Orkanger 2 på plass med en sterk 3-1 seier og vi skjønte dette kunne bli vår tøffeste test så lang denne sesongen.

Og det ble det i 22,5 minutter. Jentene gikk ut og tok raskt kommandoen i kampen. Tross noen spede forsøk ble vi aldri satt under noe kontinuerlig press av Melhus. Vi kriget mye bedre om 1.ste og 2.dre-ballene og Melhus fikk sjelden ro til å slå de lange 30-40-meter- pasningene sine. Vi var flinke til å legge ballen på bakken og spilte til tider ut Melhus. De ble løpende etter og jage ball – noe som etter hvert trettet de ut. Dette kom godt til syne i slutten av 1.ste omgang.

Marit satte inn 1-0 før Elisabeth fulgte opp og utnyttet en feil fra Melhus-keeperen side. Derimellom hadde Melhus yppet seg. Et balltap sentralt i eget framrom ble effektivt utnyttet av Melhus. En lærepenge, men «lesson learned». Før vi gikk til pause hadde vi også rukket å sette en straffe i tverrliggeren og derfra og inn var det kun Orkla FK det handlet om.

Før vi gikk ut på banen for andre omgang var vi alle enige om at nå var tidspunktet inne for å sette inn nådestøtet. Vi fortsatte med godt, aggressivt 1.forsvarer-spill som ble fulgt opp med flere lange sekvenser hvor vi spilte fullstendig ball i hatt med Melhus. Midtbanen serverte etter hvert spissene med pasninger de ikke kunne motstå. Smarte løp inn i rom på størrelse med Finnmark fylke ble satt inn bak motstanderens keeper og Anita og jentene gav seg ikke før det stod 7-1 i protokollen.

Som overskriften indikerer, var dette årsbeste fra jentenes side. Ikke bare er seiersmarginen imponerende mot en vanskelig motstander, men likeså mektig var måten jentene fremstod på….vi nedkjempet Melhus i duellspillet og fremviste, til tider, et pasningsspill som Melhus aldri klarte å følge med på eller sette noen effektiv stopper for. En flott dag på «jobben», jenter.

Etter en slik forestilling fortjener alle ros for sin innsats. Men jeg kommer likevel ikke utenom å fremheve midtstopperne. Mariell, etter min mening «banens beste», var kompromissløs i duellene og kreativ med ball. Marianne holder det hele sammen med sin autoritet, kløkt, sitt hodespill og klokkerene klareringer.

Når du scorer 4 mål kan du ikke unngå å bli nevnt. Anita kommer nok en gang innpå og gjør livet surt for stakkars forsvarspillere. Ikke bare scorer hun fire, men det er måten hun gjør det på som er viktig å fremheve. I en tid hvor vi til tider har slitt med å omsette sjanser; spilt motstanderens keeper unødvendig god, er det bare å se og lære av hvordan Anita satte sitt siste; alene mot keeper, tålmodig, venter ut keeper, leser situasjonen og plasserer med presisjon der hvor det er størst rom; i motsatt hjørne. Et eksempel til etterfølgelse.

Jeg vil avslutningsvis bare få understreke at seieren kom som følge av et godt, hardt arbeidende kollektiv som hadde tro på egne ferdigheter, ønsket å spille fotball og som sterkt ønsket at alle tre poengene skulle bli med hjem til Orkdal’n.

Nå skal jentene får suge på karamellen til søndag kveld. Da fokuserer vi på Støren/Sokna allerede på tirsdag.

Itj nå bli så fort historie som et fotballresultat så gode prestasjoner må gjenskapes» sa en vis mann.

Målene : 6.min 0-1 Marit Hamel (Jon Olav Vuttudal AS) 7.min 1-1 15.min 1-2 Elisabeth Forren 53.min 1-3 Anita Sluphaug Kjerstad 75.min 1-4 Anita Sluphaug Kjerstad 83.min 1-5 Anita Sluphaug Kjerstad 86.min 1-6 Elisabeth Forren 90.min 1-7 Anita Sluphaug Kjerstad