Rosenborg vant klart mot Orkla

01/08/2021

Orkla FK tok i mot Rosenborg til 2. rundekamp i NM søndag kveld. 600 tilskuere og godt vær skapte en fin ramme rundt kampen på Orkla Sparebank stadion. Orkla spilte lenge jevnt med RBK sist lagene møttes i 2014. Da ble sluttresultatet 0-3. Denne gangen ble det ikke like spennende. Rosenborg tok kommandoen fra start, og de ga seg ikke før det stod 1-11 på resultattavla.

IMG 1173
Det er alltid artig å møte Rosenborg i cupen. i 2014 var det cirka 3000 tilskuere på kampen. Denne gangen hadde kommunelegen satt et tak på 600, som et tiltak for å skape et trygt arrangement i forhold til Korona og smittevern.

IMG 1175
Det var nok et spent Orkla-lag som tok fatt på denne utfordringen. Rosenborg kom til Orkla Sparebank stadion med bortimot det beste mannskapet de kan stille. Det er ikke lenger slik at lagene i Eliteserien kan ta lett på de første rundene i cupen.

Orkla FK gikk ut i en 3-4-3 formasjon, med håp om å kunne skape problemer for Rosenborg. Dette lyktes ikke hjemmelaget noe særlig med. Rosenborg tok tidlig kommandoen i oppgjøret, og de utnyttet Orkla sine feil nådeløst. Innen halvtimen var spilt hadde bortelaget satt inn 5 baller bak Orkla sin keeper Even Rønningsbakk. RBK spilte seg gjennom leddene til Orkla, og kom gang på gang i overtall foran OFK sitt mål. Olaus Skarsem scoret i sin første kamp i comebacket for RBK, da han satte inn det første målet. Dino Islamovic scoret tre mål i løpet av den første omgangen. Erlend Dahl Reitan kom også på scoringslista fra sin posisjon på høyrebacken.

Orkla Rosenborg 010821 01
Orkla FK strevde offensivt gjennom hele kampen, men kom til 2-3 gode muligheter i første omgang. Emil Lynum kom seg nesten helt igjennom ved en anledning. På bildet har Erik Helgetun en kjempemulighet alene med Andrè Hansen i RBK-målet.

IMG 1178
Erik Bjørkli Helgetun reduserte til 1-6 etter 38 minutter, da han skjøt et hardt skudd mot RBK-målet. Skuddet skulle keeper Hansen definitivt ha tatt, men det tok ikke bort noe av gleden for hjemmelaget og de 600 på tribunen. Helgetun viste nok en gang at han er en viktig målscorer for Orkla FK. Til pause var resultatet 1-7, etter nok en scoring av Olaus Skarsem.

IMG 1182
Orkla FK gikk i løpet av førsteomgangen bort fra formasjonen de startet kampen med, og det skapte til en viss grad mer stabilitet i laget. Andre omgangen ble noe roligere enn den første. Trener John Pelu jobber med å få inn 4-2-3-1, og han valgte å endre til den formasjonen. Dette ga mye bedre arbeidsforhold for en spiller som Ole Løkken. Etter å ha startet kampen noe usynlig på venstre kant, tok Ole mer tak i den sentrale rollen.

IMG 1185
Begge lagene gjorde flere bytter i løpet av andre omgang. Rosenborg roet ned flere hakk, uten å gi fra seg initiativet. For hjemmelaget var det gledelig å se at juniorene Are Aune og Eirik Johansen Forbord fikk noen minutter på dette nivået.

IMG 1189
Emil Konradsen Ceide har slitt med å finne målformen på det høyeste nivået. På bildet har han nettopp satt inn sitt tredje for kvelden fra venstrekanten. 1-11 var muligens en noe enklere kveld enn Ceide og bortelaget hadde sett for seg på forhånd.

IMG 1186
Uansett resultat har cupen dette året vært en suksess for Orkla Fotballklubb. Vi kom oss videre fra 1. runde med en sterk seier borte mot Strindheim. Å trekke Rosenborg i andre runde er ikke den beste trekningen sportslig sett, men det er selvfølgelig en stor opplevelse for våre spillere og vårt publikum.

Orkla FK ønsker Rosenborg BK lykke til på veien mot Ullevål og en ny cupfinale!