Poeng gir håp for andrelaget

26/09/2021

Det har vært en vanskelig høst så langt for Orkla sitt 2. lag i 4. divisjon. Orkla 2 spiller i en avdeling sammen med Hitra, Buvik, Rennebu, Kvik og Stjørdals-Blink 2. Etter å ha spilt en gang mot alle lagene stod Orkla 2 med fem strake tap og null poeng. Søndag tok andrelaget mot Hitra på Orkla Sparebank stadion. For å kunne ha håp om ny kontrakt i 4. divisjon trengte det unge Orkla-laget poeng. Slik ble det heldigvis også; Orkla 2 - Hitra endte med poengdeling 2-2.

Orkla Hitra 260921 02
Orkla 2 spiller i en noe variabel avdeling denne høsten. Buvik, Kvik og Stjørdals-Blink ser ut til å kjempe om de tre øverste plassene. Hitra, Rennebu og Orkla 2 kjemper om å unngå den ene nedrykksplassen i avdelinga.  Med null poeng foran søndagens kamp stod mye på spill. Hitra-seier ville langt på vei sikre plassen i divisjonen for bortelaget, mens Orklaseier ville skape stor spenning mellom de tre lagene i bunnen. Orkla 2 tok ledelsen etter halvtimen, da et skudd fra Martin Dybdahl gikk i mål forbi Hitras keeper. Det var et skudd som keeperen nok skulle tatt. Pauseresultatet var 1-0 til hjemmelaget, etter en omgang der det ikke skjedde så mye foran de to målene.

Orkla Hitra 260921 03
I andre omgang ble det mer åpent spill, og flere sjanser til begge lag. Hitra hadde nok de fleste, og i løpet av omgangens 20 første minutter snudde de kampen. Det var ikke ufortjent at Hitra gikk opp i ledelsen etter 64 minutter. Med et mål bak måtte Orkla 2 jage utligning. Den kom også, da Martin Harsvik skaffet straffespark etter 76 minutter. Erlend Løkken satte ballen sikkert i mål. Det siste kvarteret bølget spillet fram og tilbake. Hitra ble muligens snytt for et mål, da dommer og assistentdommer bestemte seg for å annullere en scoring mot slutten av kampen. Orkla fikk også en mulighet på et frispark rett før slutt. Kampen endte 2-2.

Orkla 2 stilte med et ungt lag i søndagens kamp. Det har også vært tilfelle i flere kamper tidligere i høst. Skader i seniorstallen er blant årsakene til dette. 4. divisjon senior er et tøft nivå når storparten av spillerne er juniorspillere. Samtidig er det god erfaring for spillerne i troppen. En god balanse mellom seniorer og juniorer er nok det mest optimale på dette nivået.

Med et poeng søndag ligger Orkla 2 tre poeng bak Rennebu på tabellen. Lagene har et innbyrdes oppgjør søndag 10. oktober som kommer til å bli viktig i forhold til tabellsituasjonen. Før den tid møter Orkla 2 Buvik på bortebane søndag 3. oktober. Orkla 2 vil gjøre sitt beste for å beholde plassen i 4. divisjon!