Orkla videre i NM etter seier på Hitra

13/03/2024

Hitra Orkla mars 2024 01
Orklas herrelag spilte onsdag årets første tellende kamp da de møtte Hitra på bortebane i første kvalifiseringsrunde til NM. Orkla spiller i Norsk Tipping-ligaen, mens Hitra spiller i 4. divisjon den kommende sesongen. Dette gjorde Orkla til favoritter i kampen på Hitra Idrettspark. Arnstein Røen og hans mannskap har vist lovende takter i flere treningskamper denne vinteren, og cupkampen mot Hitra var årets første test på hvordan Orkla ligger an foran 2024-sesongen.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

Orkla fikk en god start på kampen mot de grønne fra Hitra. Etter 11 minutter ga Ådne Engelsen Aarberg Orkla ledelsen 0-1. Den dribleglade angriperen fikk en god start på sesongen i Orkla-trøya. Hitra slo tilbake etter halvtimen spilt på Hitra. Storscorer Sindre Sætherbø Kvakland utlignet for hjemmelaget. 1-1 var pauseresultatet på Hitra Idrettspark.

Henning Føll Pedersen viste utover fjorårssesongen at han kan bidra med målpoeng for Orkla FK. Etter knappe timen scoret Føll Pedersen for Orkla, som igjen tok ledelsen i kampen. Selv om Orkla ledet var det fortsatt spenning på Hitra.

Storm Fagerthun

Etter 77 minutter ble kampen avgjort i Orklas fordel. Nykommer Storm Fagerthun satte inn 1-3 til bortelaget. Fagerthun scoret i sin første offisielle kamp for Orkla etter overgangen fra Bossmo og Ytteren. Kampen endte med tomålsseier til Orkla, og avansement til neste kvalifiseringsrunde i Norgesmesterskapet. Nå må målet for Orkla være å komme seg inn i den første ordinære runden av NM. 44 lag i Norge kvalifiserer seg gjennom to kvalifiseringsrunder, mens 84 lag allerede er klare for 1. runde.