Orkla vant stort mot Trønder-Lyn

16/09/2023

A8053933 8D59 411C BDBE 94E54EA2F5FC
Orklas herrelag i Norsk Tipping-ligaen kjemper en tøff kamp på nedre halvdel av tabellen i Norsk Tipping - ligaen. OFK stod med fattige to poeng etter ti kamper i vår, og alt så veldig mørkt ut med tanke på å bevare plassen i den nasjonale 3. divisjonen. Rett før sommeren slo Orkla Verdal 6-2 på hjemmebane. Den kampen ga spillere og støtteapparat nytt håp om å klatre over streken på tabellen. I høst har Orkla hatt en veldig positiv utvikling. To poeng etter 10 kamper har blitt til 18 poeng etter 19 kamper. Arnstein Røen har kommet inn i trenerteamet til John Pelu. Ole Løkken og Håkon Sanden er blant spillerne som er tilbake i troppen. Lørdag tok Trønder-Lyn den korte veien fra Kvål til Orkla Sparebank stadion for å møte Orkla. Før kampen lå Trønder-Lyn ett poeng foran Orkla. Med seier lørdag ville Orkla passere de gule fra Kvål på tabellen. Med seier til bortelaget ville avstanden til trygg plass øke for Orkla. Dette var utvilsomt en viktig kamp for begge lag, og alt lå til rette for en spennende ettermiddag på Orkla Sparebank stadion

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

E3C0FD16 820C 4689 BE6C BCBD9929FC1B

Trønder-Lyn gikk ut lavt fra start av i kampen, og Orkla kunne kjøre laget sitt opp i banen. Orkla tok ledelsen allerede etter tre minutter. Midtbanespiller Victor Wisløff scoret på et flott skudd og ga hjemmelaget en best mulig start på kampen.

B1C63987 A50F 45CF B79F 9AC58A1D8E49

Orkla beholdt initiativet, og etter 13 minutter ble det 2-0 til hjemmelaget. En heading etter corner gikk i tverrligger, deretter i en uheldig keeper Bergslid og inn i målet. Fjorårets Orklakeeper fikk et tøft gjensyn med Orkla Sparebank stadion. Etter 21 minutter ble vondt til verre for bortelaget, som virkelig slet med å komme i gang i kampen. Håkon Sanden slo et innlegg fra venstresiden. Inn bak forsvaret til Trønder-Lyn stakk Henning Føll Pedersen fram og økte Orklas ledelse til 3-0! Føll Pedersen har funnet scoringsformen for Orkla denne høsten.

4194D927 1C0F 4D4A AA33 1426026F1474
Etter 33 minutter sendte Ole Løkken ballen gjennom til Sondre Ysland. Høyrekanten bredsidet ballen sikkert i hjørnet. Orkla dominerte totalt, og hjemmelaget viste også stor effektivitet. Mot slutten av omgangen fikk Trønder-Lyn et par OK muligheter, men det ble ingen mål. Pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion var 4-0 til Orkla, et fantastisk resultat i denne viktige kampen.

A67A2A19 1AF0 4FA8 B4FE 2CC4EBC6BD28Andre omgang startet som den første med Orkla som det førende laget. To minutter ut i omgangen ble det 5-0 på en dødball. Matias Tørset Bjørnbeth headet ballen via en forsvarer hos Trønder-Lyn og i mål.

8443BEA2 8EA7 4E53 AC42 77F88551E5FF
Like etter ble det 6-0, etter en flott kombinasjon mellom Ole Løkken og Henning Føll Pedersen. Føll Pedersen slo ballen inn foran mål, og Martin Hoff Harsvik ble kreditert scoringen. Sondre Ysland satte inn 7-0 etter et flott forarbeid av Ole Løkken. 8-0 kom på et fint langskudd nede ved stolperota av innbytter Isac Wisløff. Anton Aune reduserte til 8-1 etter 75 minutter. Kampen endte 8–1 etter en solid og god prestasjon av Orkla. Tre nye poeng og masse mål på hjemmebane smakte godt før neste helgs tøffe kamp i Rana.

A6E7782F B2E0 4213 8A27 BC81FE27C648
Steinkjer tapte mot serieleder Strindheim hjemme lørdag. Verdal tar imot Bodø/Glimt 2 søndag. På papiret skal Verdal ha en bra mulighet til å ta poeng mot rekruttene fra Bodø. Den spennende fotballhøsten fortsetter for alle som følger Orkla Fotballklubb!