Orkla vant mot Verdal, og tok et nytt steg mot fornyet kontrakt

05/10/2023

05B16126 3922 4425 A15F EA51821E1C5A

Orklas herrelag reiste lørdag til Verdal for å spille en av høstens mange viktige kamper i 3. divisjon. Før kampen lå både Orkla og Verdal farlig til på tabellen, men begge lagene har vist gode prestasjoner i høst. Laget som tapte lørdagens kamp ville på ingen måte være ferdige i divisjonen, men laget som eventuelt vant kampen ville ta et stort steg mot fornyet kontrakt(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

Verdal var inne i en dårlig periode tidlig i høst før de begynte å vinne kampene de virkelig måtte vinne. På rekke og rad ble Trønder-Lyn, Bodø/Glimt 2 og Kolstad slått, og da var Verdal plutselig på trygg plass i Norsk Tipping-ligaen. Sist helg tapte Verdal 4-2 borte mot Mosjøen, noe som var et godt resultat for de andre lagene på nedre halvdel. Orkla stod med to poeng etter ti kamper i årets 3. divisjon. Hjemmekampen mot nettopp Verdal endte hele 6-2 til Orkla, og den kampen ble et vendepunkt for OFK denne sesongen. På de siste 12 kampene har Orkla tatt hele 22 poeng. Det som så helt håpløst ut i juni har snudd. Nå har Orkla FK gode muligheter til å berge plassen i Norsk Tipping-ligaen, selv om det fortsatt er en vei å gå.

36088FA0 51BD 4E65 8C1B 8DCFC705962D
Det ble en spillemessig jevn førsteomgang på Verdalskalk Arena, men Verdal var det førende laget. Verdal skapte de fleste store sjansene, og det var ikke ufortjent at verdalingene tok ledelsen etter 33 minutter. Orkla fikk flere muligheter til å avklare situasjonen, men bortelaget klarte ikke å få ballen unna. Utenfor 16-meteren stod Magnus Vollan som scoret på et flott skudd.

9A5BC5FB 671C 498C B1FB F69B5598F82A
Orkla fikk utligningen på best mulig tidspunkt rett før pause. En corner fra høyre ble slått inn foran mål. Emil Eker Haugen løp seg fri og headet ballen i mål. En flott prestasjon av midtstopperen, og en god følelse for Orkla å ta med seg inn i garderoben til pause.

421688F2 3BE9 47E4 B224 788FB3BFB9A7
Orkla fikk bedre kontroll på forsvarsspillet i andre omgang. Erlend Løkken kom inn og tok over en av de defensive midtbanerollene. Det ble lengre mellom de gode sjansene for Verdal, og Orkla fikk et lite initiativ i kampen.

460422D0 5F3E 4584 878A 9B5EF835FC10

Etter 57 minutter tok Orkla ledelsen i regnværet på Verdalskalk Arena. Sondre Ysland ble spilt fri på høyresiden. Den hurtige kantspilleren løp mot mål og satte ballen inn i nærmeste hjørnet. 1-2 til Orkla mot Verdal! Hjemmelaget hadde en halvtime på å snu kampen, men de strevde med å komme til store sjanser foran målet til Erik Hansen Meidal. Orkla beholdt den defensive strukturen gjennom hele omgangen. OFK-spillerne jobbet meget godt sammen, og selv om bortelaget ikke skapte så mye selv endte kampen med tre viktige poeng. Med større presisjon kunne Orkla scoret flere mål mot slutten, men det klarte de ikke. En kamp med mye kjemping og varierende kvalitet endte 1-2 til Orkla.

Orklas fantastiske høstsesong fortsetter! Nå er OFK oppe på 27 poeng, og mulighetene for å holde plassen i Norsk Tipping-ligaen blir stadig større.

Steinkjer vant stort borte mot Trønder-Lyn. Det betyr at Trønder-Lyn ligger veldig dårlig an på tabellen, mens Steinkjer klatrer forbi Verdal. Tabell ser du på NFF sine sider.