Orkla vant mot KBK 2 og sikret plassen i Norsk Tipping-ligaen!

13/10/2023

A9A838F7 22FC 4532 90E8 220C89B404EA
Orkla FK sitt herrelag i Norsk Tipping - ligaen spilte lørdag sesongens nest siste bortekamp i Kristiansund mot KBK 2. KBK 2 ligger forholdsvis trygt plassert midt på tabellen i 3. divisjon, mens Orkla fortsatt trenger noen poeng for å sikre plassen. KBK 2 ga Orkla god hjelp sist helg, da nordmøringene utlignet til 2-2 i sluttminuttene borte på Aspmyra mot Bodø/Glimt 2(Bilder: Skjermdump Direktesport).

Orkla stilte uten spillere som Espen Grøset, Ole Løkken, Håkon Sanden, Erlend Løkken, Ådne Aarberg og Isac Wisløff. Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider

6A71CB71 0032 404F 9C2C 7C6EBA1F9C9F
Det unge rekruttlaget til KBK fikk en pangåpning på kampen da de utnyttet en feil i Orklaforsvaret i åpningsminuttene. 1-0 til hjemmelaget etter ett minutt! Orkla beholdt likevel troen da de fort så at de kunne skape noe mot dette KBK-laget. Henning Føll Pedersen fikk en stor mulighet etter 10 minutter, men Føll Pedersen skjøt utenfor fra god posisjon. Orkla utlignet etter en dødball. Ballen havnet på bakre stolpe der midtstopper Matias Tørset Bjørnbeth kom til en avslutning. På returen var Martin Hoff Harsvik, som fikk lirket ballen i mål via stolpen.

2F383F33 C6E6 4A9C B7A9 3692A2F39DB6
Spillet bølget fram og tilbake, med store sjanser til begge lag. For Orkla hadde Sondre Ysland en heading i tverrliggeren. Orkla tok ledelsen like før pause. Sondre Ysland kom seg ned på høyresiden. Ysland la ballen flatt inn foran mål. Der kom Martin Hoff Harsvik, som satte inn 1-2 med hælen. To mål av Harsvik, og ledelse til pause for bortelaget.

50DE8CF9 ADEB 4152 A1BF 4C914B9B8B31
Spillet fortsatte i samme sporet i den andre omgangen på Nordmøre Stadion. Begge lag skapte sjanser, men ingen lyktes i å få ballen i mål. Orkla var aktive på høyresiden, hvor Sondre Ysland kom til flere gode innlegg.

0D903D7D BFB5 4549 8BFF 0FCA1C51E3F3
Orkla stod godt i det defensive spillet. Keeper Erik Hansen Meidal var som vanlig trygg og god i målet. Midtstopperne Emil Eker Haugen og Matias Tørset Bjørnbeth samarbeidet godt, slik de har gjort i hele høst. Ola Morten Forren og Jørgen Krogstad har hatt begrenset med spilletid på dette nivået i høst, men de gjorde en god jobb. Orkla fikk bedre og bedre kontroll utover omgangen, og KBK 2 strevde med å skape målsjanser. Etter 86 minutter kom likevel utligningen. Et gjennomløp midt i banen ble ikke fulgt, og KBK 2 fikk satt inn 2-2 i regnværet på Nordmøre Stadion. Like etter avgjorde Orkla kampen! En corner endte inne hos Sondre Ysland som satte inn seiersmålet. Nok en gang klarte Orkla å kjempe seg til tre poeng, uten det fantastiske spillet, men med en enorm laginnsats.

B5215132 253A 455D BB68 F93B3B0DF786
Det ble kaotiske sluttminutter i et forferdelig vær på Nordmøre. Matias Tørset Bjørnbeth fikk rødt kort da han stoppet en overgang på overtid. Kampen endte 2-3. Orkla har berget plassen i Norsk Tipping - ligaen!

E135844E 6FD4 415A 9283 2742DB7CBE4E
Under ser du tabellen i Norsk Tipping - ligaen avdeling 5. Steinkjer tapte hjemme mot Rana. Trønder-Lyn tapte borte mot Nardo. Bodø/Glimt 2 har en avgjørende kamp borte mot Tiller på søndag. Rosenborg 2 og Verdal møtes på SalMar Banen mandag kveld. Orkla er nå oppe på 30 poeng etter lørdagens seier. Ettersom flere av lagene under OFK på tabellen møtes innbyrdes i sesongavslutningen, er Orkla klare for 3. divisjonsspill også i 2024! En veldig god høst av Orkla, som har sikret plassen to runder før slutt.

Møt opp på Orkla Sparebank stadion søndag 22. oktober klokka 13.00. Da spiller Orkla årets siste hjemmekamp mot RBK 2. Fra å være på nedrykksplass i august kjemper nå Orkla for en plass på øvre halvdel av tabellen i Norsk Tipping - ligaen!

0F8F5E80 FC22 488C 8913 DFD19A3BAC41