Orkla ute av cupen på overtid

20/03/2024

Orkla tok imot Melhus til cupkamp på Orkanger torsdag kveld. Orkla FK gikk videre til 2. kvalifiseringsrunde i NM etter seier 1-3 borte mot Hitra. Divisjonskollega Melhus ventet for Orkla i kampen om en plass i den første ordinære runden av årets Norgesmesterskap. Melhus vant greit 4-0 over Nidelv i sin første kvalifiseringsrunde.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

Melhus fikk en pangstart på kampen i Idrettsparken. I kampens andre minutt satte Sigurd Støbakk inn 0-1 på et fantastisk langskudd. Melhus var inspirerte og aggressive i åpningsminuttene, og det nyopprykkede 3. divisjonslaget så farlige ut.

AA749571 2D5E 4F6F A4C0 AD6078F53A2F
Orkla kom etter hvert mer inn i kampen. Etter 12 minutter utlignet Ådne Engelsen Aarberg på hjemmelagets første sjanse i kampen. Aarberg satte ballen i hjørnet fra 16 meter.

4C6A56A5 597B 440E B465 D64E43F6195C

Orkla fikk bedre tak på banespillet utover omgangen, og etter 20 minutter tok OFK ledelsen. Kristian Blåsmo Haugbjørg ble felt inne i Melhus sitt felt. Espen Grøset gjorde som han stort sett alltid gjør fra straffemerket. Grøset scoret sikkert, og Orkla ledet 2-1.

F4EB5DC2 6782 4BC8 B7A6 387E9ACA447D
Orkla beholdt kontrollen omgangen gjennom, og hjemmelaget ledet fortjent 2-1 til pause.

5BAB8FE0 4ED0 4FA1 9793 3BCA773D8A67

Den andre omgangen startet med lavere tempo enn den første. Melhus var mer med i spillet, men ingen av lagene klarte å skape de store sjansene det første kvarteret.

0EE3F90B F2F2 42E8 8DC4 F74EDD8AB795

I kampens 65. minutt utlignet Melhus til 2-2. Et frispark fra Ørjan Grøseth gikk via Orkla-muren og i mål. Ut fra banespillet var det ikke ufortjent at Melhus scoret.

640D419C 379D 40D0 9E65 1059C60979F7
Orkla klarte å løfte spiller sitt igjen det siste kvarteret, og hjemmelaget kunne med hell tatt føringen i den jevne kampen.

61669FFD 02D0 480B BB63 AA18C1D10AB3
På overtid fikk Melhus straffe etter en kollisjon ute ved 16-meterstreken. Øyvind Alseth scoret sikkert, og sikret bortelaget avansement i NM. Kampen endte 2-3, etter sluttminutter med et frustrert hjemmelag som nok mente at dommer Robert Eggen la lista for gule kort høyt gjennom hele kampen. Orkla hadde full kontroll utover den første omgangen, men større passivitet i andre omgang ga Melhus en mulighet de utnyttet godt.

Nå må cupen glemmes, og fokus rettes mot seriespillet. 6. april møter Orkla Byåsen på bortebane.