Orkla svært nære bortepoeng mot serielederen

09/09/2023

Strindheim Orkla 2023 03
Orklas herrelag i Norsk Tipping-ligaen tok lørdag den korte turen til Leangen for å spille bortekamp mot den suverene serielederen Strindheim(Bilder: Skjermdump Direktesport). Poeng i denne kampen ville være en stor bonus for et Orkla-lag som har vist god form denne høsten. Strindheim har kun ett tap i år, og alle andre kamper har blitt vunnet. Orkla visste på forhånd at denne helga kunne føre laget nedover på tabellen igjen. Trønder-Lyn spilte mot Verdal, mens Kolstad spilte mot Steinkjer. Alle disse fire lagene kjemper med Orkla om å berge i divisjonen.

Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

Strindheim Orkla 2023 02
Det ble en målløs førsteomgang på Leangen. Strindheim hadde mye ball, men Orkla lå kompakt og fint i forsvarsspillet. Bortelaget fikk bedre og bedre kontroll utover omgangen, og Orkla var også på noen farlige visitter foran Strindheim-målet. Blant annet fikk Martin Hoff Harsvik en stor mulighet da Sondre Ysland headet ballen inn foran Strindheim sitt mål. Harsvik fikk ikke kontroll på ballen, og spissen fikk ikke avsluttet.

Strindheim Orkla 2023 05
Orkla kom godt i gang i den andre omgangen. Strindheim fikk til lite offensivt, og serielederen virket noe frustrert over eget spill. Orkla kom heller ikke til mange sjanser, men bortelaget kunne likevel tatt ledelsen i kampen da Martin Hoff Harsvik og Henning Føll Pedersen fikk en dobbelsjanse etter rundt timen spilt. Ole Løkken spilte Harsvik gjennom, men skuddet ble reddet av Strindheims keeper. Returen havnet hos Føll Pedersen, men Pedersens avslutning ble blokkert av en Strindheim-forsvarer.

Strindheim Orkla 2023 04
Den andre omgangen ble ganske jevnspilt. Orkla hadde god struktur i forsvarsspillet, og keeper Erik Hansen Meidal hadde noen flotte redninger. Mot slutten av kampen fikk Strindheim en dødball helt ute på høyresiden. Et innoverskrudd innlegg havnet på bakre stolpe. Der var Vegard Dønnem, som avgjorde kampen i serielederens favør. Totalt sett var det ikke ufortjent at Strindheim vant, men Orkla kunne definitivt ha fått med seg poeng i en av årets tøffeste kamper. Orkla måtte gjøre veldig mange endringer i midtbaneleddet mot slutten av kampen, og OFK kjempet hardt i sluttminuttene for å få det ene poenget. Orkla fikk også en gedigen mulighet på slutten, da Jørgen Krogstad stod helt alene på fem meter etter et innkast. Skuddet til Krogstad gikk langt over målet til Strindheim. Kampen endte 1-0.

Steinkjer vant borte mot Kolstad. Verdal vant borte mot Trønder-Lyn. Det er veldig jevnt mellom mange lag på nedre halvdel av tabellen. Lørdag 16. september kommer Trønder-Lyn til Orkla Sparebank stadion. Det blir garantert en ny jevn og spennende kamp for Orkla! Møt opp og støtt herrelaget vårt. Kampstart er klokka 15.00.