Orkla slo Bodø/Glimt 2 på OFK sin 25-årsdag

01/10/2023

67F28BEC 2600 4499 8233 FC23DFC5C200
Søndag var det klart for en ny spennende kamp i Norsk Tipping - ligaen på Orkla Sparebank stadion. Orklas herrelag møtte Bodø/Glimt 2 i en kamp der begge lag trengte å komme ut med de tre poengene. Før kampen stod Orkla og Bodø/Glimt med 21 poeng, og lagene var rett over streken på tabellen i 3. divisjon. Lørdag fikk Orkla god hjelp av Byåsen som slo Trønder-Lyn hele 5-0, og Mosjøen som slo Verdal 4-2. Det betød at Orkla med tre poeng søndag ville få en liten luke til Trønder-Lyn, og samtidig komme a poeng med Verdal. Steinkjer hadde også en god poengmulighet søndag, med hjemmekamp mot RBK 2.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider

2A2B4667 561C 4A4D A900 EE3AB9ADF1A8
Det ble en jevnspilt 1. omgang på Orkla Sparebank stadion. Orkla kom godt i gang, og hjemmelaget skapte tidlig en bra sjanse da Ole Løkken ble frispilt på 1. stolpe. Løkken lyktes ikke med avslutningen. Orkla prøvde å være tålmodige i angrepsspillet, mens Bodø/Glimt 2 var farlige på overganger. Etter 20 minutter tok bortelaget ledelsen. Et ballmist av Orkla midt på banen ble utnyttet på best mulig vis. De gule fra Bodø kom i overtall mot et ryggende Orkla-forsvar. Venstrekant Petter Nosakhare Dahl satte ballen rolig inn i lengste hjørne.

Omgangen fortsatte i samme spor, med et hjemmelag som prøvde å være tålmodige med ballen og et bortelag som satte full fart på overganger. Orkla strevde med kvaliteten i pasningsspillet offensivt, og de strevde med å skape store sjanser. Etter 38 minutter utlignet Orkla etter at en Bodø/Glimt 2 - spiller skled på det glatte underlaget. Henning Føll Pedersen satte fart med ballen. På vei framover så Pedersen Martin Hoff Harsvik, som stod helt alene foran bortelagets mål. En flott pasning av Føll Pedersen gjorde jobben enkel for Harsvik, som satte inn utligningen. Pauseresultatet på Orkla Sparebank stadion var 1-1.

664965C8 13D0 411F BC75 114723BB6268
Det ble en jevn start også på den andre omgangen, uten altfor mange store muligheter foran målene. Orkla fikk etter hvert mer tak på banespillet, og etter 70 minutter ble det dramatikk da Sondre Urås fikk sitt andre gule kort etter en duell med Orklakeeper Erik Hansen Meidal.

1C4F2C40 F734 40BD B7D4 27BA30206A81
Orkla fikk virkelig troen på seier med et spillemessig overtak, en mann mer på banen, og et stort publikum som heiet fram hjemmelaget. Over 300 mennesker var tilstede på søndagens kamp.

B3BADF04 540C 4E9D A3E1 01887D5F5EC1

Etter 76 minutter kom scoringen for Orkla. Håkon Sanden var aktiv i oppbyggingen før ballen havnet hos Henning Føll Pedersen. Føll Pedersen skjøt ballen i stolpen før en uheldig Bodø/Glimt 2 - spiller satte ballen i eget mål. Få minutter senere økte Orkla til 3-1. Martin Hoff Harsvik fant Henning Føll Pedersen, som scoret sikkert. Føll Pedersen viste nok en gang at han har tatt positive steg på banen for Orkla denne høsten.

F7ABEAF6 ACC7 4963 B0A3 CE556C97DBE6

Ole Løkken gjorde 4-1 på egen hånd da han etter 84 minutter dro seg fri inne i 16-meteren og scoret med venstrefoten. Kampen var avgjort, og Orkla sikret seg tre nye viktige poeng. Rett før slutt dundret Ole Løkken inn 5-1 fra skrått hold. Det ble også sluttresultatet.

Takk til Norsk Kylling og Isfjord som bidro med gratis grillmat på Orkla Sparebank stadion, og Extra Fannrem som bidro med fruktkurv.