Orkla med sterk seier mot NTNUI

01/05/2024

A006F13D 078F 4058 BF9F 82CD9167A3B1
Orklas kvinnelag møtte NTNUI hjemme på Orkla Sparebank stadion torsdag. Dette var en viktig kamp for begge lag. Både Orkla og NTNUI stod med null poeng i Adressa-ligaen. Orkla spilte en OK kamp borte mot Vestbyen i sesonginnledningen men måtte dra hjem uten poeng. I hjemmekampen mot Strindheim kjempet OFK godt, men tapte 0-1. Borte mot Tiller 2 nå på mandag fikk Orkla til lite og tapte fortjent. NTNUI har gått på fire tap i vår. Sist ble det tap 5-1 i Malvik. Orkla og NTNUI spilte begge kvalifisering for opprykk til 3. divisjon i fjor høst, og lagene kom seg greit gjennom kvalifiseringen. Alt lå til rette for en jevn og spennende kamp torsdag kveld i sola på Orkla Sparebank stadion.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser kommer på NFF sine sider.

C87E162F 7BAB 4FA8 9FB3 3D4558053E27
Orkla tok tak i kampen fra start, og hjemmelaget fikk et lite spillemessig overtak på studentene fra Trondheim. Som tidligere i år strevde OFK med å komme til store målsjanser. NTNUI var kompakte bakover, og de forsøkte å kjøre fart på sine overganger. Lite skjedde foran målene de 20 første minuttene. NTNUI kom til den første store sjansen etter 25 minutter, da det ble flere skudd og blokkeringer foran målet til Victoria Forren.

EB4016F3 39DB 4D00 83AD B3012316816E
Orkla tok ledelsen etter 28 minutter. Ballen havnet utenfor 16-meteren hos Mari Ustad, som skjøt ballen i mål lavt ned til venstre for NTNUI sin keeper. Scoring på kampens første skudd på mål for Orkla!

41AE8A76 764E 4E21 A56F EC6F9CF084FB
Like før pause fikk NTNUI en gavepakke av Orklaforsvaret, men Victoria Forren reddet mesterlig med en beinparade. Målscorer Mari Ustad og Orkla beholdt den defensive kontrollen ut omgangen. Det stod 1-0 til pause på Orkla Sparebank stadion.

4EDE75C4 1B57 475D 9168 C97A77980BE5

Etter en rolig start på den andre omgangen økte Orkla til 2-0 etter 56 minutter. Line Hoel Fossmo utnyttet usikkerhet bak  hos NTNUI, og Fossmo kunne trille ballen i åpent mål. Målet ga økt trygghet hos hjemmelaget, og etter 61 minutter løp Line Hoel Fossmo inn sitt andre mål for kvelden. 3-0 til Orkla!

A6EDB9DA 0E10 4600 AB80 A2CA315EB1DB

Orkla kontrollerte kampen, og hjemmelaget skapte flere muligheter gjennom eget spill. Likevel var det NTNUI som scoret det neste målet i kampen. Orkla forsvarte seg for dårlig på en defensiv dødball, og bortelaget reduserte til 3-1.

0B8FB947 8D5D 41DD ADE1 85D7C14A786F

NTNUI hang bedre med mot slutten av kampen, men Orkla beholdt ledelsen helt inn. Like før slutt dundret Mari Ustad inn 4-1 på et flott skudd.

Årets første seier for Orkla var viktig mot et NTNUI-lag som også er ventet å kjempe på nedre halvdel av tabellen. Allerede mandag 6. mai er det ny hjemmekamp for Orkla. Da kommer topplaget Malvik til Orkla Sparebank stadion. Ta turen og støtt kvinnelaget vårt!