Orkla kjempet godt, men Rana tok årets 11. strake hjemmeseier

24/09/2023

Rana Orkla 2023 03
Orklas herrelag reiste lørdag til Rana for å forberede seg til søndagens tøffe bortekamp i Norsk Tipping - ligaen(Bilder: Skjermdump Direktesport). Gode prestasjoner gjennom hele høsten ga Orkla håp om poeng mot Rana, selv om hjemmelaget stod med ti strake seire på Sagbakken denne sesongen. For Orkla ville poeng søndag være viktig i kampen for å holde seg over streken på tabellen i 3. divisjon. Rana ville med seier klatre opp på 2. plass i  divisjonen. Vårens oppgjør mellom lagene endte hele 0-7 til Rana, men vi vet at Orkla har vist et helt annet spill i august og september enn de gjorde i vår. Orkla FK har løftet seg betraktelig, noe som er imponerende med tanke på de store utskiftningene i mannskapet siden fjorårssesongen. Et bilde på det er lagoppstillingen som Orkla startet med borte mot Rana for nøyaktig ett år siden. Sondre Ysland var den eneste i søndagens startoppstilling som også startet kampen i september 2022.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider. For Orkla var Isac Wisløff inne i startoppstillingen. Ole Løkken var ikke med oppover til Rana.

Rana Orkla 2023 05
Orkla spilte en veldig disiplinert og god 1. omgang på Sagbakken kunstgress. Bortelaget lå veldig fint organisert, med gode avstander mellom leddene og med kollektivt press i forsvarsspillet. Rana kom til veldig få store muligheter i første del av omgangen, og Orkla kunne prøve å skape noe selv på overganger. Etter 14 minutter tok Orkla ledelsen i kampen. Kristian Blåsmo Haugbjørg førte ballen framover på høyresiden. Fra drøyt 20 meter prøvde Orklas kaptein seg på et skudd. Det lave skuddet overrasket Ranas keeper, og ballen gikk inn i mål. En flott åpning på kampen for Orkla!

Rana Orkla 2023 02
Rana hadde mye ball utover omgangen, mens Orkla kom på noen hurtige overganger. Blant annet hadde Martin Hoff Harsvik en bra sjanse da han ble spilt gjennom at Ådne Engelsen Aarberg. Rana ble likevel farligere og farligere utover omgangen. I løpet av det siste kvarteret skapte hjemmelaget flere store sjanser, men de klarte ikke å treffe målet til Erik Hansen Meidal. Rett før pause skulle det likevel lykkes for hjemmelaget. Kim Andrè Råde scoret på et langskudd som skiftet retning før det gikk inn bak en sjanseløs Meidal. Stillingen til pause var 1-1, etter en god omgang av Orkla mot et ubeseiret hjemmelag fra Rana.

Hjemmelaget tok styringen fra start av i andre omgang, og kampbildet var det samme med et lavt Orkla-lag som gjorde det trangt for de hvite fra Rana. Orkla kom til noen sjanser, blant annet fikk bortelaget et frispark i god posisjon rett utenfor 16-meteren til Rana. Hjemmelaget tok ledelsen etter 65 minutter. En Rana-spiller gikk på tvers inne i feltet med ballen, og hektet benet i en Orklaspiller som kom løpende bak. Dommeren dømte straffe til Rana, og Kim Andrè Råde satte inn sitt andre mål for dagen. Det var tungt for Orkla å få straffe imot på det som så ut som en uheldig hekt inne i 16-meteren. Få minutter senere ble det 3-1 til Rana, da Mads Halsøy satte inn sitt 12. mål for sesongen på et gjennomløp midt i banen. Halsøy kom alene med keeper Meidal, og satte ballen trygt i hjørnet. Rana hadde god kontroll gjennom den andre omgangen, selv om Orkla fikk noen gode sjanser i sluttminuttene. Kampen endte 3-1.

Det ble etter hvert en fortjent seier til Rana, selv om Orkla totalt sett gjorde en ny bra borteprestasjon. Den første omgangen var solid, mens den andre omgangen i større grad ble en ren forsvarskamp. Orklas forsvarsrekke, med Emil Eker Haugen i spissen, holdt lenge unna mot laget som nå ligger på andreplass i Norsk Tipping - ligaen. Orkla har møtt topplagene Strindheim og Rana i de to siste bortekampene, og OFK har vist mye positivt i begge kampene.

Rana Orkla 2023 4
Verdal vant borte mot Kolstad lørdag. Steinkjer vant borte mot Mosjøen. Bodø/Glimt 2 tapte hjemme mot Byåsen. Med tap for Orkla mot Rana tettet det seg ekstra til på nedre halvdel av tabellen. Trønder-Lyn har en viktig kamp mot RBK 2 mandag. Kolstad ligger fortapt i bunnen, mens hele seks lag kjemper for å unngå de to andre nedrykksplassene i Norsk Tipping - ligaen.

Neste kamp for Orkla er hjemme mot Bodø/Glimt 2 søndag 1. oktober. Det blir en ny viktig kamp for OFK. Glimtrekruttene står med sju strake tap i 3. divisjon, og Orkla skal med en god prestasjon ha god mulighet til poeng. Bodø/Glimt 2 ligger før den kampen likt med Orkla på tabellen. Møt opp på Orkla Sparebank stadion. Kampstart er klokka 14.45.