Ny seier for Orkla i Trøndersk Mesterskap

19/03/2024

OFK Leinstrand 2024 01
Orklas kvinnelag tok i mot Leinstrand/Byneset til andre kamp i Trøndersk Mesterskap tirsdag kveld på Orkanger. Orkla kom fra seier 7-0 mot Budal, mens bortelaget Leinstrand/Byneset holdt gruppefavoritt Ranheim til 4-5 i sin første kamp. Leinstrand/Byneset skal spille i 4. divisjon denne sesongen. Orkla måtte derfor finne seg i å være favoritter på hjemmebane i Idrettsparken.

Orkla stilte med en stor og bred tropp i tirdagens kamp. Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider.

OFK Leinstrand 2024 02
Orkla styrte tirsdagens kamp fra start til slutt i regnværet i Idrettsparken. Hjemmelaget vant ofte ballen i gunstige situasjoner, og det resulterte i mange store muligheter foran målet til Leinstrand/Byneset. Spiss Loviser Ramvik Berg scoret to mål tidlig i kampen, før det unge midtbanetalentet Mari Ustad økte til 3-0. 3-0 var også pauseresultatet, etter en omgang der Orkla med større dyktighet foran mål kunne hatt flere scoringer.

OFK Leinstrand 2024 03
Orkla gjorde mange bytter i pausen. Hele troppen fikk mye spilletid, noe som er fornuftig nå i sesongoppkjøringen. Den andre omgangen startet med ny Orkla-scoring. Lovise Ramvik Berg satte inn sitt tredje for kvelden. Deretter var det Line Hoel Fossmo sin tur. Fossmo scoret to kjappe for hjemmelaget. OFK hadde god kontroll defensivt gjennom hele kampen.

OFK Leinstrand 2024 04
Hanna Olavsdotter Øklend viste i fjorårssesongen at hun kan være farlig foran motstanderens mål. Etter 68 minutter økte Øklend Orklas ledelse til 7-0, som også ble sluttresultatet i kampen.

To kamper i Trøndersk Mesterskap har gitt to seire mot 4. divisjonsmotstand for Orkla FK. Den første virkelige testen denne sesongen kommer i siste gruppespillkamp borte mot Ranheim. Lagene møtes på Extra Arena fredag 5. april.

Det blir en spennende sesong for Orklas kvinnelag. Orkla stiller denne sesongen med to seniorlag, ett i 3. divisjon og ett i 4. divisjon. Flere unge og spennende spillere har kommet inn i troppen, og det blir artig å se hvordan disse spillerne og laget kan utvikle seg utover sesongen.

Første seriekamp i Adressa-ligaen 3. divisjon for Orkla er borte mot Vestbyen mandag 15. april.