Bygger klubb på Storsjöcup!

09/07/2016

FB IMG 1468180362317 2Orkla stilte sterkt også i årets Storsjöcup i det som har blitt den årlige klubbcupen for alle årsklasser opp til og med 16 år. Med 6 lag og til sammen rundt 100 spillere, samt trenere, lagledere og foreldre, var Orkla sterkt representert i Östersund! Totalt 36 Orklakamper ble spilt i løpet av uka, med både opp- og nedturer På bildet ser vi Orkla J14 juble for finaleseier i B-sluttspillet!

BAKGRUNNEN FOR ORKLAS KLUBBCUP

Et av årets absolutte høydepunkt finner sted første uka i juli når Storsjöcupen i Östersund sparkes i gang. Orkla FK har valgt denne cupen som sin klubbcup for alle lag og årsklasser opp til og med 16 år.

Östersund er en by i passende størrelse og ligger i overkommelig avstand reisemessig, noe som gjør det lettere å organisere en slik cup både for klubb, trenere, spillere og foreldre/foresatte. Storsjöcupen er i tillegg en godt tilrettelagt fotballcup med masse muligheter for opplevelser og sosiale aktiviteter mellom kampene.

Hensikten med å ha en slik årlig klubbcup, er først og fremst å bygge klubbidentitet og tilhørighet til Orkla FK, inkludert det å skape gode relasjoner på tvers av årsklasser og grupper, både på jente- og guttesiden. I tillegg er det selvfølgelig også veldig positivt at så mange voksne tar turen til Östersund sammen med ungdommene. Det er absolutt med på å skape en felles identitet og en sterk klubbfølelse!

Med dette som bakteppe, er den aller viktigste jobben på en slik klubbcup - for alle voksne og alle ungdommer - å sørge for at spillerne våre får så mange positive opplevelser som mulig, både på og utenfor banen!

Derfor handler dette også om det å ikke overdrive betydningen av å vinne fotballkamper, men heller fokusere på prestasjoner, utvikling og Fair Play. Det handler om at alle skal føle seg inkludert og sett, også utenfor selve spillflata. Og ikke minst handler dette om ansvaret både trenere, lagledere og andre voksne har for at Storsjöcupen blir den motivasjonsfaktoren som gjør at spillerne allerede på tur hjem fra Östersund gleder seg til høstsesongen, til neste sesong og til neste års cup-opplevelser!

Storsjocup 2016 4For å sette fokus på alt dette, har klubben utarbeidet et sett med retningslinjer og tips (se bilde over) som skal være med på å øke muligheten for å nå målsettingene Orkla har med denne klubbcupen!

Orkla stilte med følgende lag i Storsjöcup 2016: Orkla/Orkdal J13, Orkla, J14, Orkla G13, Orkla G14, Orkla G15 og Orkla G16. Her følger et sammendrag av årets klubbcup, dag for dag;

TIRSDAG 5.JULI

Orkla/Orkdal Jenter 13 var første lag ut i årets Storsjöcup. Dette laget består av både 12-åringer (fra OIL) og Orklas 13-åringer og spiller i gruppe med Egge, Steinkjer, Malvik og svenske Ersmarks. Jentene har altså allerede vært i aksjon på cupens første dag og vi har fått en kort rapport fra teamet;

IMG 9259

Orkla/Orkdal debuterte på 11'er-bane med tap mot Egge tirsdag morgen kl. 09.00 (bildet over). Kampen startet med to tidlige baklengs, før vi kom tilbake på 2-2. Egge gikk opp til 3-2 rett før pause. I andre omgang hadde Orkla/Orkdal gode muligheter for utligning før det ble noen flere baklengs mot slutten. Resultatet ble til slutt 6-2 i Egges favør, men "artig læll og vi lære ætte kvart" er jentene enig om!

Resized 20160705 1155311Orkla G14 (bildet over) åpnet med å møte Frei tirsdag formiddag. Rapportene fra teamet melder om et sterkt Frei-lag, men at Orklaguttene jobbet veldig bra og sikret en sterk 2-1 seier mot Nordmøringene. Orkla G14 spiller i pulje med Frei, Hitra og svenske Bälinge.

Resized 20160705 201332 001Orkla markerte seg ellers som vanlig sterkt under åpningen av årets Storsjøcup med opptog gjennom Östersunds gater (bildet over).

ONSDAG 6.JULI

I dag var det Orkla G15 som var først ute når Tiller sto på motsatt banehalvdel. Orkla fikk virkelig slite med en god motstander i denne kampen, men tok likevel ledelsen etter 15 minutter. I andre omgang, når 40 minutter var spilt, doblet Orkla ledelsen. Tiller presset på, men Orklaguttene (bildet nedenfor) leverte en god forsvarsjobb og sto i mot slik at det ble seier 2-0. Guttene møter Lånke i siste innledende kamp i morgen kl. 18.00, torsdag, men er med to seire allerede klar for A-sluttspill!

20160705 165859Orkla G14 spilte samtidig med G15 og her var svenske Bälinge IF motstander. Også her var det Orkla som scoret først, allerede etter et par minutter. 2-0 til Orkla kom når 10 minutter var spilt, men Bälinge ga seg ikke så lett og reduserte til 1-2 i andre omgang. Dette resultatet sto seg til kampen var vel 50 minutter gammel. Da punkterte Orkla oppgjøret med 3-1, noe som også ble sluttresultatet. G14 møter Hitra i siste innledende kamp kl. 17.00 i morgen. Der må guttene ha minst uavgjort for å være sikre på A-sluttspill.

IMG 9263Orkla/Orkdal J13 (bildet over) fikk et heller tøft møte med 11'er-fotball i sin første kamp, men viste fin stigning når de møtte Steinkjer i dag! Her melder teamet om en bra kamp der jentene våre hang godt med spillemessig. Steinkjer gikk opp i ledelsen tidlig i kampen, men Orkla/OIL hadde bra kontroll på banespillet og fikk utligningen et stykke ut i andre omgang.

IMG 9272Jentene skal være godt fornøyd med kampen som endte 1-1 (bildet nedenfor). Torsdag venter det gode svenske laget Ersmark (kl. 13.00), samt jentene fra Malvik (kl. 17.00) og begge disse lagene må nok slås dersom det skal bli A-sluttspill. Det unge OFK/OIL-laget - med flere 12-åringer - har nok antakelig uansett best av å matche seg i B-sluttspillet, der de helt sikkert tar nye steg på læringskurven for 11'er-fotball!

FB IMG 1467826493155Orkla G13 kom fra et tap mot IFK Tumba i sin første kamp og møtte Rissa i dag (bildet over). Her var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne og til slutt sto det 5-1 til Orklaguttene. Guttene møter Skogn i sin siste innledende kamp i morgen kl. 18.00. Skogn har også 3 poeng og Orkla må derfor minst ha uavgjort for å gå til A-sluttspill.

Orkla J14 fikk en fin start på årets Storsjøcup når de slo Åfjord 5-1 i første kamp. I dag var Skjelstadmark motstander og med scoringer av Sanne, Emilie, Heidi og Therese, samt ingen baklengs, ble det seier 4-0 for 14-åringene! I morgen står først Kattem på motsatt banehalvdel (kl. 10.00) og deretter er svenske AIK motstander kl 14.00. Med minst tre poeng til sammen på disse to kampene, kan det bli A-sluttspill for jentene, men dette er avhengig av resultatene i de andre kampene.

FB IMG 1467827508994Orkla G16 var siste Orklalag ut i dag. De kom også fra seier i sin første kamp og er fremdeles ubeseiret etter kveldens møte med Selbu. Ingen av lagene klarte å score, samtidig som begge forsvarene var potte tett og da ble resultatet 0-0. G16 møter Frei sin siste kamp i morgen kl. 13.00 og må ha minst uavgjort for å være helt sikre på A-sluttspill.

TORSDAG 7.JULI

Cupuka startet litt trått for det unge Orkla/Orkdal J13-laget. Jentene har imidlertid vist en flott framgang og hadde en fin dag i Sverige torsdag. Her er en rapport fra teamet: På morgenen møtte vi det fysisk sterke svenske laget Ersmark som hadde vunnet sine to første kamper med 4-0. Jentene viste en voldsom ståpå-vilje og vant kampen 2-1 etter mye bra spill. På bildet nedenfor scorer Mariell på frispark.

IMG 9289 2Senere på dagen stod Malvik på motsatt side av banen. Det ble en vanskelig kamp, der Malvik kom best i gang. To kamper på en dag er nok utfordrende for de unge jentene. Til tross for spillemessig overtak til Malvik klarte Orkla å avgjøre kampen med en scoring i andre omgang.

FullSizeRender 2Godt fornøyde jenter (bildet over) kunne sammen med foresatte ha en sosial kveld på Dille Gård. Med to seire endte Orkla på tredjeplass i pulja - fredag venter svenske Svegs (kl. 15.00) i B-sluttspillets 1/8-delsfinale.

Orkla J14 spilte to kamper i dag. Jentene spilte en bra kamp mot Kattem, men det ville seg ikke helt foran mål. Kattem var litt skarpere på dette og vant kampen med 3-1. AIK var motstander i J!4 sin andre kamp i dag og her viste svenskene seg å bli et par hakk for gode. Våre jenter måtte derfor tåle et tap på 0-5, men er i B-sluttspillet der de møter IFK Østersund i 1/8-delsfinalen kl. 16.00 i morgen.

FB IMG 1467751828291Orkla G13 tapte sin første innledende kamp, men kom sterkt tilbake med to seire og plass i A-sluttspillet. I dag ble Skogn slått hele 5-0 etter en godt gjennomført kamp der det så ut til at taktikken trener Roar Stegavik (bildet over) la på forhånd, ble fulgt til punkt og prikke! Egge blir motstander i 1/16-delsfinalen som spilles i morgen kl. 11.00.

FB IMG 1467924903944Orkla G14 er klar for B-sluttspill etter å ha blitt nummer tre i en rekordjevn pulje. I den avgjørende kampen mot Hitra måtte guttene ha minst ett poeng for å nå A-sluttspillet. Dette ble for tøft og Hitra kunne gå seirende av banen med seier 3-1. Dermed møter våre gutter Lierne i B-sluttspillets 1/16-delsfinale i morgen kl. 11.00. Bildet over er fra onsdagens kamp mot Bälinge.

20160706 135359

Orkla G15 vant også tredje og siste innledende kamp i sin pulje når Lånke ble slått 5-1. Guttene er dermed klar for A-sluttspill, der de møter Steinkjer i 1/8-delsfinalen kl. 15.00 i morgen. På bildet over ser vi G15-kaptein Samuel Vattengård tidligere i uka takke Tiller for kampen.

FB IMG 1467827508994Orkla G16 (bildet over) ble klar for A-sluttspill selv om de tapte sin siste innledende kamp mot 1-2 mot Frei. Med andreplass i pulja møter de Malvik i A-sluttspillets 1/16-delsfinale i morgen kl. 10.00.

FREDAG 8.JULI

OFK/OIL J13 møtte Svegs i B-sluttspillets 1/8-delsfinale. Det endte med seier 2-0 og kvartfinale mot Charlottenlund. Her sto det 1-1 etter ordinær tid og dermed måtte det en nervepirrende straffekonkurranse til for å kåre en vinner. Våre jenter holdt nervene (stort sett) under kontroll, dro i land seieren og ble klar for semifinale mot Steinkjer!

20160705 110025 2Semifinalen spilles lørdag formiddag kl. 08.00. En imponerende utvikling gjennom cupuka av 12- og 13-åringene som til vanlig spiller 7'-er og 9'er-fotball og ikke er vant til store 11'er-baner.

Orkla J14 (bildet nedenfor) overbeviste stort mot IFK Østersund i B-sluttspillets 1/8-delsfinale! Jentene lå under 2-1, men snudde kampen til seier 4-2. Senere på kvelden ble Inderøy også beseiret med 3-0 i 1/4-finalen. Jentene er dermed klar for semifinale mot svenske Frøsø på lørdag.

FB IMG 1468077581605G14 var først i aksjon mot Lierne i B-sluttspillets 1/16-delsfinale. Kampen endte med Orklaseier 4-0 og guttene møtte dermed Lånke i 1/8-delsfinalen. Denne kampen endte også med seier, denne gangen hele 5-1, også det i B-sluttspillet. I kvartfinalen mot Steinkjer ble det litt tøffere for Orklaguttene. Her ble det tap 1-2 og G14 er dermed ute av B-sluttspillet.

FB IMG 1468004947902 2

Det ble seier 4-0 for Orkla G15 mot Steinkjer i A-sluttspillets 1/8-delsfinale. Guttene var med det klar for 1/4-finale mot Hommelvik, der Alfred og Magnus (bildet over) scoret målene i kampen som endte med 5-0 seier til Orkla! Neste oppgave for guttene blir semifinalen mot Malvik lørdag kl. 09.10.

Orkla G16 er klar for 1/8-delsfinale i Storsjøcupens A-sluttspill etter å ha slått Malvik 3-2 i dag! Nå står Lånke for tur i 1/8-delsfinalen kl. 15.00. Flere Orklalag skal også i aksjon utover dagen. Lånke var motstander for G16 i A-sluttspillet. Her ble det 0-0 og straffekonk. som Lånke dro i land med 7-6.

Orkla G13 (bildet nedenfor) tapte 0-5 for Egge i sin 1/16-delsfinale i A-sluttspillet og er med det ute av årets Storsjøcup.

DSC 0772

Resultater fredag:

OFK/OIL J13 - Svegs: 2-0 (1/8 B)

OFK/OIL J13 - Charlottenlund: 4-3 (på str.) (1/4 B)

Orkla G16 - Malvik: 3-2 (1/16 A)

Orkla G16 - Lånke: 6-7 (på str.) (1/8 A)

Orkla G13 - Egge: 0-5 (1/16 A)

LØRDAG 9.JULI

Orkla sto igjen med tre lag når finalekampene skulle spilles. J13 som er et samarbeidslag mellom Orkdals 12-åringer og Orklas 13-åringer, var først i ilden når de møtte Steinkjer allerede kl. 08.00. Jentene hadde gjort en formidabel innsats så langt i turneringen, men var nok ikke helt "på nett" i møte med Nord-Trønderne.

Steinkjer scoret først, før OFK/OIL J13 kom tilbake og utlignet til 1-1. Men med ytterligere to Steinkjer-scoringer ble det tap 1-3. Jentene reiser nok uansett fornøyd hjem etter å ha gjort en flott innsats i årets Storsjøcup!

20160708 162354Et sent baklengsmål førte til at Orkla G15 (bildet over) er ute av årets Storsjøcup. Det sto lenge 1-1 mot Malvik i A-sluttspillets semifinale, men Malvik fikk inn det avgjørende 2-1 målet helt mot slutten av kampen. Orklas 2001-modeller har likevel gjort en imponerende god innsats i årets cup og har lagt et godt grunnlag for en fin høstsesong på G16 sammen med 2000-modellene.

IMG 75111Orkla J14 med trener Terje Forren (bildet over), møtte Frøsø i B-sluttspillets semifinale og sørget for seier 4-1 og finalespill! I finalen fortsatte Orklajentene å storspille, noe som resulterte i seier 2-0 og finaleseier i B-sluttspillet. Vi gratulerer!