3 x Helgetun og storseier mot Buvik!

22/05/2016

DSCN1626Orkla hadde styringen på det meste i dagens lokaloppgjør mot Buvik på Orkdalsbanken Stadion. Foran 350 tilskuere ledet Orkla 2-0 til pause og Erik Bjørkli Helgetun (bildet) noterte seg for sesongens tredje (!) hat-trick før oppgjøret var ferdig. Arnstein Buøy, Håkon Sanden og Daniel Westerhaug Selbæk kom også på scoringslisten i en kamp Orkla dominerte fra start til slutt!

Orkla åpnet årets 3.divisjon på en litt skuffende måte, men viste i forrige runde med 4-0 borte mot KIL/Hemne, at formen er i anmarsj. Orkla var på forhånd store favoritter i dagens kamp og ville med seier være kun fire poeng fra tabelltopp og med god heng på de fire første plassene, noe som gir plass i neste sesongs nye og spissede 3.divisjon.

DSCN1502Buvik sitt rutinerte trenerteam Bård Stenseth og Brage Meistad (bildet over) har siden i fjor mistet mange spillere og er i et generasjonsskifte der de er i ferd med å bygge opp en ny, ung stamme i laget. Med dette som utgangspunkt har poengfangsten så langt i sesongen vært stort sett som forventet. De to siste kampene har endt med tap og ganske stygge sifre, men med tre poeng i dag ville likevel buvikingene ha klatret forbi Orkla på tabellen.

DSCN1588Orkla starter kampen som vanlig med stor aggressivitet og kommer til flere store sjanser i de første 10-15 minuttene. Buvik har tydelig respekt for Orkla, legger seg dypt og har mer enn nok med å forsvare seg. Samtidig klarer de heller ikke å skape noe særlig trøbbel for Orklaforsvaret de få gangene ballen er over midtstreken i starten på kampen.

DSCN1608Orkla kommer stadig til gode muligheter og etter 16 minutter er det klart for 1-0. Arnstein Buøy slår perfekt inn til Orklas toppscorer Erik Bjørkli Helgetun, som header ballen i mål (bildet over)! Etter dette fortsetter Orkla å skape flere megasjanser, men uten å lykkes med å pirke ballen over målstreken.

DSCN1677Buvik må vente til omgangen er halvspilt før de kommer til noe som kan kalles en målsjanse, men Orklakeeper Håkon Lilleås Næss slår forsøket til corner. Når 35 minutter passeres bestemmer Arnstein Buøy seg for å ta saken i egne hender (bildet over). Buøy starter raidet sitt nesten fra midtstreken, tråkler seg framover på banen og setter ballen elegant bak Buviks keeper til 2-0!

DSCN1660 2Årets så langt største publikumsoppmøte kunne konstatere at Orkla dominerte første omgang både i spill og sjanser. Buvik kom noe mer med etter hvert utover i omgangen, men det var ytterst fortjent med en to-målsledelse til Orkla når lagene gikk til pause.

DSCN1722Så snart avspark for andre omgang var tatt, oppfordret speaker Hallvard Erlandsen publikum til å finne plassene sine. Dette viste seg raskt å være en fornuftig beskjed. Knapt halvminuttet var spilt når kampens tredje scoring kommer og nok en gang var det Orkla og Erik B. Helgetun som sørget for nettsus. Den godeste Erik sender i vei et skudd som forandrer retning og setter Buvik-keeper Fandin ut av spill.

DSCN1823Orkla fortsetter å kjøre kampen og når 66 minutter passeres fullfører Helgetun hattricket sitt når han scorer på returen etter sitt eget skudd som blokkeres. Forøvrig godt forarbeid av Arnstein Buøy. I det 69.minutt legger så Håkon Sanden på til 5-0 når han kjemper ballen i mål etter en corner.

20160522 183612Begge lag gjør nå flere bytter og kvaliteten på kampen dabber betraktelig. Orkla skaffer seg imidlertid enda en scoring helt på tampen. Denne gangen er det innbytter Daniel Westerhaug Selbæk som er målscorer når han stanger inn et innlegg fra kaptein Steinar Gjersvoll.

DSCN1886Med solid spill og seier 6-0 mot et heller svakt Buviklag, klatrer Orkla på tabellen og er nå bare ett poeng fra fjerdeplassen og fire poeng fra tabelltopp i 3.divisjon! Viktig å være med "der oppe", men samtidig må vi huske på at kun 7 av totalt 26 seriekamper så langt er spilt!

Kveldens Orklamannskap: Håkon Lilleås Næss - Håkon Sanden, Øystein Berdal, Torodd Asphjell (Daniel Westerhaug Selbæk), Knut Kåre Brøndbo - Hassan Halane (Abdikadi Mohammed), Steinar Gjersvoll, Sondre Sørløkk (Tor Egil Johansen) - Espen Grøset, Erik Bjørkli Helgetun, Arnstein Buøy (Christopher Grøset)

PS! Sjekk Orklas facebooksider "Orkla FK" for et bildealbum fra kampen!

Neste kamp for Orkla spilles fredag 27.mai kl.20.15, borte mot NTNUI på Ørn Arena!