Intens kamp endte med tre nye poeng for Orkla!

02/09/2023

E36185F7 C120 42B9 9DAD FF11F8838A68
Orkla FK har hatt en fin start på høstsesongen i Norsk Tipping - ligaen. Sist helg ble det en meget sterk seier borte mot Mosjøen. Lørdag ettermiddag var det klart for en ny viktig seriekamp med Kolstad som motstander på Orkla Sparebank stadion. De røde fra Kolstad har i likhet med Orkla hatt en meget tøff sesong. Lørdagens bortelag fikk riktignok en opptur med seier hjemme mot rekruttene fra Bodø/Glimt forrige helg. For Orkla ville tre poeng i lørdagens oppgjør gi økt tro på en plass over streken i 3. divisjon. For Kolstad var kampen mot Orkla en nøkkelkamp for å i det hele tatt ha håp om fornyet kontrakt. Orkla vant det omvendte oppgjøret i sommer med 0-2 etter en meget jevn kamp på Kolstad Idrettspark.

Kampreferat med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider. For Orkla var kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg tilbake på høyrebacken. Ole Løkken startet som en av de to defensive midtbanespillerne, mens Håkon Sanden var venstrekant i startoppstillingen. Matias Tørset Bjørnbeth spilte stopper sammen med Emil Eker Haugen.

09280BFC 13AF 4E2C A5A1 8062FF8A655D
Orkla var best i den første omgangen på Orkla Sparebank stadion, men hjemmelaget slet med å trenge gjennom et kompakt Kolstad-lag. Allerede i åpningsminuttene kom Håkon Sanden til en fri heading fra hjørnet av femmeteren, men den rutinerte kantspilleren traff ikke målet. På bildet forsøker Martin Hoff Harsvik å score med hælen, men spissen lykkes ikke.

49F925AC AE3E 4652 A961 B18E46B3E052

Orkla beholdt initiativet utover omgangen, men det ble ingen scoringer. Nærmest var Sondre Ysland som fikk en gratismulighet da Kolstadkeeperen kræsjet med egen spiller et godt stykke utenfor 16-meteren. Ole Løkken kom også til avslutningsmuligheter, men den tekniske midtbanespilleren fikk aldri fulltreff. 0-0 til pause på Orkla Sparebank stadion.

1D0EF9C2 ECEB 47A6 BF86 99DE169EF6D5

Kolstad fikk en enorm sjanse helt i starten av den andre omgangen. Flere skudd ble blokkert, før keeper Erik Hansen Meidal gjorde en kjemperedning. Omgangen fortsatte med høy tenning og tette dueller. Dette var en kamp som begge lag ville vinne. Etter 55 minutter tok Orkla ledelsen. Ole Løkken dro seg fri i midtbaneleddet før han spilte vegg med Martin Hoff Harsvik. Løkken satte inn ledelse for Orkla med venstrefoten. 1-0 på Orkla Sparebank stadion! Etter 60 minutter økte Orkla til 2-0. Sondre Ysland kom ned på høyrekanten. Inn foran mål ventet Henning Føll Pedersen, som scoret i andre kamp på rad. Orkla ledet med to mål, i en periode av kampen der Kolstad var på sitt mest farlige offensivt.

1932F2A4 B694 440C 8682 A9AD54B7E3C0

Kampen levde veldig, og Kolstad hadde på ingen måte gitt opp. Bortelaget viste en del teknisk og hurtig overgangsspill, og Orkla hadde problemer med å komme tett nok i flere situasjoner. Kolstad kom til farligheter, og etter 67 minutter reduserte Adrian Holm for Kolstad. Det var en fortjent redusering ut fra spillet i den andre omgangen.

8B11F736 D0E3 4F69 93C7 B04D4C047B9D
Spenningen varte utover omgangen mellom to jevngode lag. Orkla fikk noe bedre kontroll defensivt, og  hjemmelaget skapte også en del offensivt. Blant annet skjøt kaptein Kristian Blåsmo Haugbjørg ballen i stolpen og ut. Kolstad så ikke så farlige ut i denne perioden, men de hadde fortsatt troen på scoring og poeng.

48B79314 3860 4B0D 8744 D580A4D26369

Orkla ropte flere ganger på straffe, men dommer Veronika Fjeldvær var tett opp i situasjonene og vinket spillet videre. Etter 87 minutter smalt det i tverrliggeren bak keeper Meidal i Orklamålet. Kolstad var nære utligning!

BFB3463F EBFA 4246 8632 D52CA8CC55AF

Orkla holdt kampen ut og vant 2-1. Orkla var best i den første omgangen. Den andre omgangen ble veldig intens, med mange tette og harde dueller. Kampen betydde mye for begge lag, og for Orkla ble det tre særdeles viktige poeng.

Steinkjer tapte hjemme mot Nardo, og Verdal tapte hjemme mot Strindheim. Trønder-Lyn tok en sterk seier borte mot Bodø/Glimt 2 søndag. For første gang denne sesongen er Orkla over streken på tabellen.

Neste kamp for Orkla er borte mot serieleder Strindheim lørdag 9. september. Etter det venter en ny ‘6-poengskamp’ hjemme mot Trønder-Lyn. Spenningen kommer til å vare langt utover høsten!