Avdelingsvinner etter 18 seire på rad

21/09/2023

D3C9442E 01AC 4031 BF62 C532EC56726A
Orklas kvinnelag i 4. divisjon kjørte torsdag den korte turen til Heimdal for å spille bortekamp i Adressa-ligaen. Med seier mot Heimdal ville Orkla være vinner av seriespillet fire runder før slutt. Sesongen 2023 har vært en eneste lang seiersrekke for OFK, som møtte opp på Heimdal med 17 seire av 17 mulige. Orkla vant vårens oppgjør mot Heimdal hele 8-2, men torsdagens hjemmelag har vært gode siden vårmøtet mot serielederen. Heimdal kom til kampen mot Orkla med sju seire på lagets ni siste kamper, og de kjemper om en topp 3 - plassering på tabellen.

Kampfakta med lagoppstillinger og kamphendelser ser du på NFF sine sider

2C8EF7F8 A94F 4452 BD51 54D0C00F439D
Orkla tok tak fra start, og bortelaget viste stor effektivitet i innledningen av kampen. I kampens første minutt scoret Mari Lian på et ettertrykk etter corner. Få minutter senere økte Lovise Ramvik Berg til 0-2 da hun kom alene med Heimdals keeper. To mål på kampens to første muligheter!

0E23C03D 4F68 40C7 910E E7C9F99C261E
Heimdal hang bra med spillemessig utover omgangen, og de kom også til noen få farligheter foran målet til Victoria Forren. Orkla så likevel ut til å ha bra kontroll defensivt. Offensivt lugget det litt for Orkla, som ikke fikk nok balltempo og presisjon i pasningsspillet.

A524FCC4 63BD 40CD 813D 4574965B86C8
Begge lagene kom til noen avslutninger, men det ble sjelden veldig farlig foran målene i flomlyset på Heimdal. Etter 34 minutter kom Heimdal til en stor sjanse, men Victoria Forren i Orklamålet reddet mesterlig med bena. Stillingen til pause var 0-2, men Orkla kunne på ingen måte føle seg trygge på seier.

5CE45B87 17AE 4409 9288 51627DB5D2D6
Knappe kvarteret ut i den andre omgangen fikk Heimdal sin redusering. Det stod 1-2 på Heimdal kunstgress. Heldigvis slo OFK tilbake med en gang, da Lovise Ramvik Berg scoret minuttet etter Heimdals redusering. Orkla var igjen to mål foran. Den siste halvtimen ble målløs. Orkla vant sin 18. kamp på rad, og laget til Lars Vattengård og hans team er avdelingsvinner i 4. divisjon med fire kamper igjen å spille. Orkla er nå sikret kvalifisering om opprykk mot to andre avdelingsvinnere. Pr nå ligger det an til å bli NTNUI og Sverresborg, men det er fortsatt serierunder igjen.