Eggens Trenerskole » Eggens Trenerskole 2018 » SalMar Akademiet

SalMar Akademiet

20150823 141858 2Rosenborgs utviklingsavdeling, SalMar Akademiet, bidrar sterkt på Eggens Trenerskole! SalMar Akademiet er RBKs utviklingsavdeling og har som hovedmål å utvikle unge spillere, primært til toppfotballen. På bildet ser vi Trond Henriksen i aksjon under en tidligere trenerskole.

SalMar Akademiet har gjort en god jobb over flere år. Mange unge trønderske fotballspillere har startet karrieren i sin breddeklubb, gått gradene i akademiet og videre opp til RBKs A-lag. Noen av disse har også tatt steget ut internasjonalt, bl.a. Ole Selnæs (Saint Etienne), Alexander Sørloth (Crystal Palace), Markus Henriksen (Hull), Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø (begge AZ Alkmaar).

Foran 2018-sesongen ble dette arbeidet styrket med flere nyansettelser for ytterligere å løfte kvaliteten på utviklingsarbeidet. Årets trenerskole får dermed et meget spennende innblikk i hvordan SalMar Akademiets trenere jobber med unge, trønderske fotballspillere. En presentasjon av SalMar Akademiets trenere følger nedenfor.

Les også mer om SalMar Akademiet på RBKs egne hjemmesider, her!

rini coolen 1

Rini Coolen, Akademileder

Nederlender med erfaring både som spiller, trener og fra akademidrift. Rini har vært hovedtrener, assistenttrener og akademileder. Han har erfaring fra ulike fotballkulturer i Europa, Australia, Mellom-Amerika og Asia. Har UEFA Pro Lisens.

trond henriksen

Trond Henriksen, Hovedtrener RBK2

Har hatt ulike stillinger i SalMar Akademiet. Var hovedtrener i Rosenborg fra oktober 2007 til Hamrén overtok i mai 2008. Var før og etter assistenttrener under Knut Tørum, Erik Hamrén, Nils Arne Eggen og Jan Jönsson. Spillererfaring fra RBK med 254 kamper i perioden 1983–93. Har UEFA Pro Lisens.

gert heerkes

Gert Heerkes, Assistenttrener RBK2

Nederlender som har vært hovedtrener, assistenttrener og akademileder i flere europeiske og asiatiske land. Gert har militær utdannelse som idrettsinstruktør. Har UEFA Pro Lisens.

gerhard wermink 1

Gerhard Wermink, Hovedtrener G16

Nederlender med bakgrunn fra nederlandske toppklubber som assistenttrener, hovedtrener på aldersbestemte lag med fokus på analyse og fysisk trening. Han har også vært akademileder. Har UEFA A-lisens.

vegard skorstad 1

Vegard Skorstad, Assistenttrener G16

Vegard Skorstad har vært knyttet til RBK i mange år som juniorspiller og senere som administrator og trener i RBK Skolen. Vegard er i dag ansatt i RBK i en kombinasjonsstilling, i RBK Skolen og i SalMar Akademiet. Har UEFA B-lisens.